Thumbnail pagina

GV Jeugd programma

GV G Vjeugdprogramma 2x

Het Golf Vlaanderen Jeugd Programma bestaat uit verschillende delen : de regionale training, de scouting, de stages en de internationale wedstrijden. Daarnaast is er ook de GV Topsportschool voor deze doelgroep.

Regionale Training

Jaarlijks krijgen de talentrijkste jongeren gedurende de winterperiode begeleiding en training. De verschillende trainingsgroepen zijn:

  • Future Vlaanderen Boys & Girls
  • Talent Vlaanderen Boys
  • Jong Vlaanderen Boys

Scouting / wedstrijden

Op verschillende regionale en nationale wedstrijden zijn er Golf Vlaanderen coaches aanwezig om scouting te doen alsook om feedback te kunnen geven naar de regionale training

Stage

Tweemaal per jaar organiseert GV een winterstage in het buitenland.

Eén met de leerlingen van de GV Topsportschool, de andere met een selectie vanuit de Regionale Training

Internationale wedstrijden

Golf Vlaanderen publiceert jaarlijks een kalender met internationale wedstrijden waar zij een selectie zal afvaardigen. De selectiecriteria worden hierbij duidelijk vastgelegd.

GV topsportschool

De GV-Topsportschool biedt een kwaliteitsvolle golfopleiding aan, erkend door het Ministerie van Onderwijs. De doelstelling is om ambitieuze talentvolle golfers een optimale begeleiding en de nodige faciliteiten te bieden om hun topsportambities waar te maken én gelijktijdig de mogelijkheden te behouden om hun toekomst op studievlak te realiseren. Voor meer informatie aangaande de GV Topsportschool klik hier.

Kalibratie

De Golf Vlaanderen coaches werken tijdens de trainingen met kalibratie.
Hierbij een korte uitleg wat kalibratie nu juist inhoudt (per onderdeel):