Thumbnail pagina

Dames

Dameswerkgroep

Sinds 2018 is de huidige dameswerkgroep actief bij Golf Vlaanderen. Zes enthousiaste speelsters uit verschillende golfclubs in Vlaanderen steken samen met Karine en Katrien van Golf Vlaanderen regelmatig de koppen bij elkaar om een mooi wedstrijdaanbod te organiseren.

Voor 2024 hebben zij een leuk programma in elkaar gestoken met o.a. de Ladies 3 wedstrijd, die zich richt naar golfsters met een hogere Hcp die in teams van 2 tegen elkaar spelen. Zij spelen een leuke 4A2BB formule waarbij de beste score van de 2 telt. Ook de populaire wedstrijd Ladies Cap-Am vindt opnieuw plaats. Hierbij krijgen speelsters van elk spelniveau de kans om samen met hun Ladies Captain de clubkleuren te verdedigen. Zowel de beste ploeg als de beste LC worden beloond met een mooie prijs. De Ladies 2 is een nieuwe wedstrijd die de dameswerkgroep in 2024 organiseert en die zich zal richten op de doelgroep dames met een handicap tussen 18,5 en 26,4.

Recreatieve kalender 2024

Publicaties Dameswerkgroep

De dameswerkgroep bracht eind 2019 een handleiding uit voor de ladies captain met heel wat nuttige tips en info voor een succesvolle dameswerking in de club. Je kan deze hier downloaden.

Op basis van een bevraging bij de Ladies Captains in de Vlaamse golfclubs maakte de Dameswerkgroep een lijst op met ideeën en suggesties om jonge dames aan te trekken tot de golfsport.

Samenstelling dameswerkgroep

NAAM CLUB
Tine Fournier, verantwoordelijke G.&C.C. De Palingbeek
Katrien Troch-Van Caneghem G.&C.C. Oudenaarde
Jane Wright G.C. Kampenhout
Nicole Clement ATgolf Vlaanderen
Lies Versavel Golf Park Tervuren
Annick Denys Golf Zwijnaarde
Karine Guerman Golf Vlaanderen
Katrien Pauwels Golf Vlaanderen