;
Thumbnail pagina

Golf & innovatie

Wanneer we spreken bij Golf Vlaanderen over Golf & Innovatie doelen we op de ontwikkelingen op technologisch gebied van de voorbije jaren. Door de sterke ontwikkelingen in de IT sector, hebben we als Golf Vlaanderen besloten om te investeren in digitale dienstverlening. Deze digitale dienstverlening resulteert in een aantal domeinen:

GolfVlaanderen.be

Het centrale informatiepunt voor niet golfers, golfers, golfclubs en toeleveranciers. Van hieruit kan je als geïnteresseerde in de golfsport alle kanten uit. De diverse mogelijkheden lichten we hieronder verder toe.

Golf Vlaanderen.be heeft in 2013 een opfrisbeurt gekregen waarbij we rekening hielden met de opkomst van de smartphones en tablets.

Voor de golfer die zich wil meten op regionaal niveau hebben we een wedstrijdkalender met een breed aanbod voor alle doelgroepen.

Schrijf je in via onze wedstrijdkalender

StarttoGolf.be

De actie starttogolf.be is een jaarlijkse campagne waar meer dan 40 clubs aan deelnemen om niet-golfers warm te maken voor de golfsport. Golfclubs stellen traditioneel op de laatste dag van de paasvakantie hun deuren open.

Het platform starttogolf.be laat toe dat niet-golfers zich kunnen inschrijven op bepaalde uurblokken.

Bezoek Starttogolf.be

GolfinFlanders.com

Visit. Play. Enjoy.

Golf Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen slaan de handen in elkaar om vanaf 2016 voor het eerst op een structurele manier aan inkomend golftoerisme te doen. Er is een nieuwe website www.golfinflanders.com die als doel heeft golf in combinatie met een verblijf in de Vlaamse regio's/steden te gaan promoten, om zo meer golftoeristen aan te trekken uit binnen- én buitenland.

i-Golf voor Golfclubs

m een optimale dienstverlening te bieden stelt Golf Vlaanderen een softwarepakket i-golf ter beschikking aan haar clubs. Dankzij deze tools kunnen clubs leden- en, wedstrijden beheren, een reservatiesysteem implementeren en communiceren met hun leden. Van hieruit kan de golfspeler via i-golf interactive en/of de Golf Vlaanderen app zijn golfactiviteiten organiseren.

Daarnaast biedt Golf Vlaanderen een uitgebreid dashboard aan voor de clubmanager en de besturen. Het dashboard geeft aan wat de actuele situatie is in vergelijking met voorgaande jaren en je kan overigens de eigen gegevens benchmarken met andere clubs.

Het geïntegreerd betaalplatform is een nieuwe mogelijkheid om diensten en producten tegen betaling aan te bieden op i-golf en de GV app. Met dit betaalplatform kun je heel wat zaken automatiseren binnen de werking van je golfclub.

Deze tool activeren? Neem hiervoor contact op met Jochem Sueters.

Wanneer je als golfclub, technische problemen ondervindt, neem je contact via mail met Info Service Belgium, of via telefoon Info Service Belgium

i-Golf Interactive

De golfspeler krijgt toegang tot i-golf interactive wanneer men in orde is met de federale bijdrage. Met deze tool kan de golfspeler zijn of haar golfactiviteiten organiseren. Een starttijd reserveren, inschrijven voor een wedstrijd, persoonlijke statistieken bijhouden, scorekaarten invullen, etc.

Golf Vlaanderen App

De golfspeler krijgt toegang tot i-golf interactive wanneer men in orde is met de federale bijdrage. Met deze tool kan de golfspeler zijn of haar golfactiviteiten organiseren. Een starttijd reserveren, inschrijven voor een wedstrijd, persoonlijke statistieken bijhouden, scorekaarten invullen, etc.

Mede dankzij onze hoofdpartner Van Lanschot, Sport Vlaanderen en Info Service Belgium kan Golf Vlaanderen blijven innoveren.We zijn erg trots jou de Golf Vlaanderen-App te kunnen voorstellen! Deze is gratis verkrijgbaar voor elke golfer en laat je toe snel en eenvoudig heel wat golfinformatie te raadplegen. Download hem snel en geniet nog meer van onze sport met deze handige tool op zak!

Download hier voor Android of IOS:

Ontdek de digitale scorekaart!Voortaan is er op de Golf Vlaanderen-App een digitale scorekaart beschikbaar waar je rechtstreeks je scores kan ingeven en je stableford punten automatisch worden berekend. Je kan dit toepassen voor een casual rondje en zelfs voor een wedstrijd! Heb je geen tijd om in het weekend mee te spelen met de leuke clubwedstrijd?

Zoek en boek een golfclub! Zoek je een golfclub? Kom het via de app te weten. Je kan hier heel wat nuttige informatie terugvinden van alle Belgische golfclubs. Klik je een club aan en je kan de club meteen bellen of mailen en/of indien de club dit toelaat een tee-time boeken.

Ken je je handicap al? Ontdek jouw handicap via de Golf Vlaanderen-app

Wie speelt het meeste Birdies? Kom het te weten via jouw golfbarometer! Ontdek of jij de Birdie King of Queen bent van jouw club! Klik via Golfbarometer verder naar Leaderboard, Uw badges of Test jezelf. De vergelijking is gebaseerd op spelers uit jouw handicapcategorie.

Digitale federatiekaart: Wil je een greenfee gaan spelen in een andere golfclub en je bent je federatiekaart vergeten? Laat je Golf Vlaanderen-app zien en onder mijn info kun je jou digitale kaart laten zien.

Bekijk je kalender en véél meer! Zin in een leuke wedstrijd! Kijk via jouw Golf Vlaanderen-app naar de kalender en activiteiten in je club. Via extra zoekcriteria kan je de Golf Vlaanderen-kalender en andere open wedstrijden bekijken! Na afloop van de wedstrijd kan je hier de resultaten terugvinden en jezelf vergelijken met medespelers onder de knop "stats"!

Boek een tee-time! Via deze tool kun je een tee-time boeken in één van de golfclubs in Vlaanderen en België.

Nodig vrienden uit en speel! Via de Golf Vlaanderen-App kan u uw golfvrienden uitnodigen en een casual rondje organiseren op een baan in België. Hou uw scores bij en ontdek wie er wint! Nadien kan u uw resultaat delen op Facebook.

Mede dankzij Private Bank Van Lanschot en Sport Vlaanderen! Ben je Windowsgebruiker? Dan kan je terecht op de responsive i-Golf Interactive voor al je resultaten, wedstrijdkalenders en het reserveren van een tee-time.