Thumbnail pagina

Just Golf route

Spelenderwijs naar je eerste handicap!

Via de Just Golf route word je als starter welkom geheten in de golfclub en behaal je spelenderwijs je golfhandicap. Dit persoonlijke begeleidingstraject vervangt het oude GVB-systeem (golfvaardigheidsbewijs). Met Just Golf worden startende golfers beter begeleid, terwijl de club toch haar eigen accenten kan leggen op bepaalde onderdelen én op het einddoel, namelijk het behalen van een golfhandicap. Zo zal dit bij sommige clubs liggen op hcp 50, op hcp 45 of op hcp 36 afhankelijk van de infrastructuur en het sportief beleid van de club. Informeer bij jouw golfclub en lesgever hoe dit voor jou in zijn werk gaat.

Via Just Golf doorloop je op een ontspannende manier de start van jouw golfcarrière. Niet te veel zorgen... gewoon genieten van het leren golfen!

Het bepalen van jouw golfhandicap verloopt in verschillende fases. Enerzijds zul je de spelregels van golf leren kennen. Hiervoor kun je deelnemen aan een regelsessie binnen de club en kun je oefenen aan de hand van een quiz. Anderzijds zul je de techniek aangeleerd krijgen tijdens de golflessen. Door op een korte golfbaan te gaan spelen, krijg je het spel al doende onder de knie.

Je legt de verschillende fases af in je eigen tempo en verbetert al spelend je niveau. Met de BEgolf-app kan je jouw vorderingen op een fijne manier opvolgen. Telkens wanneer je een fase doorlopen hebt, ontvang je een badge, die verbonden is aan je handicapverloop. Bij elke badge heeft de golfclub de mogelijkheid om informatie toe te voegen, zodat die helemaal afgestemd is op de club waarvan jij lid bent, bv. een video-rondleiding, een kalender met clubwedstrijden, ... . De concrete invulling, het aantal en de volgorde van deze badges zijn flexibel en kunnen van club tot club verschillen.

Een Just Golf route zou er als volgt kunnen uitzien:

Badge welcome

WELKOM - Activatie lidmaatschap

Je lidmaatschap is geregistreerd, je hebt een federatienummer, je speelt veilig dankzij de golfpolis, je kan inloggen op de BEgolf-app, ... . Kortom, je krijgt een starthandicap en kan beginnen aan je golfcarrière.

Welkom in de golfclub en veel plezier met de golflessen!

WELKOM
Just golf route badge skills

SKILLS - Leer golfen

Hier vind je tips en oefeningen om je golfspel te verbeteren. Lange slagen, korte slagen en putten komen aan bod.

Test jezelf! Scoor je 7 punten of meer op 10 in elk onderdeel, dan behaal je een halve of hele badge afhankelijk van het sportief beleid van je club.

SKILLS
Just golf route badge theory

THEORIE - Begrijp de golfsport

Om de golfsport juist en veilig te kunnen beoefenen moet je een aantal principes, spelregels en de gedragscode begrijpen.

Via de BEgolf-app kun je jouw regelkennis oefenen, zo kun je alvast je badge tot de helft inkleuren. Wanneer je op de regelproef van de club 24 of meer op 30 behaalt, verkrijg je een volle badge.

Ontdek meer over theorie
Just Golf Route badges 2024

COMPACT COURSE READY - OEFEN OP DE GOLFBAAN

Snel op het gras gaan en je skills uittesten op de baan is een belangrijk element om het spelplezier te beleven. Sommige golfclubs bieden de optie om het spel te oefenen op de "compact course" of enkele oefenholes.

Ontdek meer over over compact course ready
Just golf route badge on the course

ON THE COURSE - Speel golf

Je behaalt deze badge door in je club deel te nemen aan wedstrijdjes voor beginners. Naarmate je speelniveau verbetert, zal je handicap zakken. Wees niet te terughoudend ... iedereen is ooit beginner geweest!

Ontdek meer over on the course
Kopie van Just Golf 3

JOUW HANDICAP - Proficiat, missie geslaagd

Je hebt je doel bereikt. Geweldig! Met jouw handicap kun je vrij de baan op. Via deelname aan clubwedstrijden kun je je handicap blijven verbeteren. Het is een uitdaging om te ontdekken welk speelniveau je kunt behalen!

Behaal je hcp 36? Dan kun je ook heel wat andere banen gaan ontdekken. Via de BEgolf-app kun je een greenfee boeken op een andere golfclub.

Ontdek meer over jouw handicap

Just Golf route by Degroof Petercam

Onze nieuwe partner Degroof Petercam zet mee zijn schouders onder dit project om beginnende golfers welkom te heten en te enthousiasmeren tijdens de start van hun golfcarrière.

Aan het eind van het seizoen staat er een fijn golfevent gepland voor alle starters van het seizoen 2024. Iets om naar uit te kijken!

Binnenkort vind je hier meer info.

Ontdek meer over Degroof Petercam

Just Golf boek

Een nuttige tool tijdens jouw begeleidingstraject als startende golfer is het boek Just Golf.

Dit gloednieuwe boek maakt deel uit van de Lannoo sportreeks waarin reeds eerder ‘Just Darts’, ‘Just Sup’ en ‘Just Padel’ verschenen. Het bevat alle informatie die de beginnende golfer nodig heeft. Zo komen onder andere volgende thema’s aan bod:

Cover Just Golf

- de verschillende spelformules;
- de lay-out van een golfbaan en de scorekaart;
- professionele golfwedstrijden;
- het tee it forward-principe;
- golf en gezondheid;
- het mentale aspect bij golf;
- soorten lidmaatschappen;
- de geschiedenis van golf;
- de golfregels
- enz. …

Het boek bevat ook leuke weetjes, nuttige tips van topgolfster Manon De Roey, een verklarende woordenlijst en quotes van bekende (ex-)golfers. In het uitgebreide hoofdstuk techniek geeft golfcoach Ellen Smets heldere instructies over de basishouding, de swing, het putten, het pitchen en chippen en het bunkershot.

‘Just Golf’ is een boek dat de lezer inspireert en begeleidt bij het ontdekken van onze prachtige sport. Of je nu nog nooit een club hebt vastgehouden of al een paar slagen hebt gemaakt, het neemt je mee door alle aspecten van het spel.

Te koop in de boekhandel of bij een golfclub in jouw buurt!

Plant jouw bladwijzer!

Deze korte video toont je stap per stap hoe je jouw bladwijzer kan omtoveren tot prachtige bloemen!

Bekijk het filmpje