Thumbnail pagina

Wedstrijdkalenders 2022

RPP1514

Wedstrijden 2022

Na 2 hobbelige seizoenen met heel wat afgelaste en verplaatste wedstrijden hoopt Golf Vlaanderen jullie in het nieuwe seizoen weer een gevulde wedstrijdkalender met alle fijne competities te kunnen aanbieden.

De GV werkgroepen (Dames, Heren, Senioren en Jeugd) hebben een afwisselende kalender 2022 samengesteld met evenementen en activiteiten. En ook de GV crew zelf zorgt voor sportieve uitdagingen met als nieuwigheden de Big Green Egg Beker van Vlaanderen en de Capa4You G-golf Trofee! Daarnaast worden ook enkele Kampioenschappen en finales opgewaardeerd met extra aankleding en beleving voor de spelers.

Big Green Egg BVV 2022

Big Green Egg Beker van Vlaanderen en Van Lanschot Trofee

Zowel de Big Green Egg Beker van Vlaanderen als de Van Lanschot Trofee zetten in op de succesrijke formule van clubkwalificaties met daarna zonale halve finales en een finale. Via de wedstrijden op clubniveau bereiken we meer golfers en leren we elk jaar heel wat nieuwe gezichten kennen.

Dankzij onze partner Big Green Egg, die dit jaar titelsponsor wordt van de Beker, zullen enkele clubkwalificaties, de halve finales en de finale extra fun zijn voor de deelnemers. En ook Van Lanschot verwent onze spelers en speelsters met een Trofee voor Heren, Dames en Senioren, zie kalenders werkgroepen.

GV Kampioenschappen 2022

Kampioenen

Ook de kalender met de Kampioenschappen is weer mooi gevuld met als topwedstrijd het Amateur Championship te GC Kampenhout op 10 en 11 september, waar de beste GV-spelers het opnemen tegen elkaar. Bij de Heren, Dames, Boys en Girls zal telkens één winnaar gekroond worden tot Kampioen van Vlaanderen.

Het Kampioenschap van Vlaanderen G-golf vindt dit jaar plaats als aparte wedstrijd in combinatie met de finale van de Capa4You G-golf Trofee en dit op 18 september te Millennium Golf.

Nog nieuw is dat bij het Kampioenschap Senioren zal worden ingezet op 2 categorieën waarbij men in de eerste categorie in Stroke Play zal spelen en in de tweede categorie in Stableford.

Capa4 You G Golf Trofee 2022

Capa4You G-golf Trofee

In 2022 organiseert Golf Vlaanderen samen met haar nieuwe partner Capa4You en de deelnemende clubs de “Capa4You G-golf Trofee”.

Deze nieuwe Trofee zal bestaan uit 9 inclusieve clubwedstrijden waarbij de G-golfers in de flight spelen met de leden van de club. Op die manier kan een breed publiek kennismaken met G-golf en hopen we dat de club deze formule oppikt en in de toekomst zal toepassen in meerdere wedstrijden.

De laatste wedstrijd op 18 september te Millennium Golf wordt een finaledag waarbij tevens het Kampioenschap van Vlaanderen G-golf zal gespeeld worden.

Werkgroepen

Dankzij de vrijwilligers in onze werkgroepen is er elk seizoen een kalender op maat van elke groep met voor ieder wat wils.

Senioren - De Senioren starten in mei en juni met hun 4BBB, een succesvolle wedstrijd met jaarlijks 120 deelnemers en die vanaf dit jaar wordt uitgebreid met 2 kwalificatiewedstrijden waar duo's zich zullen kunnen plaatsen voor de finale. Gedurende de zomer kan je deelnemen aan enkele fijne evenementen, zoals de ontmoeting met de golfende senioren van AFGolf of de Prijs Seniorenwerkgroep Canadian Chapman.

Heren - Speciaal voor de Heren is er de Cap-Am in Millennium Golf, waarbij de Captain enkele medespelers uitnodigt, en is er de Prijs Herenwerkgroep in een 4BBB formule. Ze hopen net als vorig jaar een mooi aantal deelnemers te kunnen bereiken.

Jeugd - De GV Kids Trofee (U8, U10 en U12) en de Junior U12-U14 wedstrijden bieden toffe en uitdagende ontmoetingen voor onze jongste spelers. In aparte categorieën voor jongens en meisjes strijden zij via kwalificaties voor een plekje op het Kampioenschap in Millennium Golf op 31 augustus.

Dames - De Ladies 3 wedstrijd richt zich naar golfsters met een hogere Hcp die in teams van 2 tegen elkaar spelen. Zij spelen een leuke 4A2BB formule waarbij de beste score van de 2 telt. Met de Ladies Cap-Am krijgen speelsters van elk spelniveau de kans om samen met hun Ladies Captain de clubkleuren te verdedigen. Zowel de beste ploeg als de beste LC worden beloond met een mooie prijs.

De GV wedstrijden komen enkele weken vooraf op i-Golf te staan. Hier heb je de mogelijkheid om je in te schrijven.

GV wedstrijden op i-Golf