Thumbnail pagina

10 jaar VVG!

Het nieuwe seizoen zal voor de VVG iets speciaals zijn? we worden namelijk 10 jaar in 2011! Tien jaar waarin we al heel wat vooruitgang boekten voor onze clubs, de golfers en de groei van de golfsector.  Het aantal golfers steeg in deze periode van 22.000 tot meer dan 33.000; de VVG groeide uit tot een volwaardige topsportfederatie met 7 personeelsleden; we cre?erden nieuwe initiatieven zoals de initiatoropleiding, Start to Golf, jeugdsportfonds, i-pass en natuurlijk ook heel wat wedstrijden: voor elke doelgroep was er minstens ??n kampioenschap en voor elke golfer in het algemeen was er de succesvolle Beker van Vlaanderen.

 

Onze verjaardag gaan we natuurlijk vieren: Op elke wedstrijd van de VVG zal er een speciale ?10 jaar VVG-prijs? zijn, in het najaar zal iedereen een ?VVG special? in de bus ontvangen en uiteraard sluiten we dit jaar af met een verjaardagsfeest. Op dit feest zullen alle vrijwilligers die de VVG de afgelopen tien jaar geholpen hebben, in de spotlights komen te staan. Ook is 2011 het ?Europees Jaar van de Vrijwilliger?, wat een extra klank geeft aan dit feestseizoen, aangezien de vrijwilliger voor de VVG reeds jaren op  Nr.1 staat.

 

Ook organiseert de VVG in samenwerking met heel wat clubs ook dit jaar weer een opendag. Met ?Start to Golf? en ?Bring a golfer? willen we op paasmaandag 25 april zo veel mogelijk mensen met de golfsport in aanraking komen. Iets dat zonder de door ons ondersteunde clubs niet mogelijk zou zijn. Waarvoor onze welgemeende dank. Die clubs bieden ook erg interessante ?Start to Golf?-pakketten aan die iedere ge?nteresseerde beginner haast niet kan weigeren. Ik ben er vast van overtuigd dat het ?Start to golf?-project opnieuw een voltreffer zal worden.

 

Dat zou immers een schitterend startschot zijn voor het VVG-competitieseizoen. Zoals de traditie het nu al een paar jaartjes wil, hebben de Kampioenschappen van Vlaanderen (met dank aan onze sponsors) een vaste stek op die kalender. De Interclubs Super Senioren eisen op 17 mei in Royal Latem G.C. de eer op om die kampioenschapskalender aan te snijden. Eind september zet de finale van de US VVG Kids Tour een stijlrijk punt achter de haast tien topwedstrijden tellende VVG-kalender. Voeg er de kalenders van de dames, senioren en kids aan toe en je weet dat we weer een mooi seizoen tegemoet gaan.

 

Wij wensen alvast alle clubs te bedanken om hun baan ter beschikking te stellen en ons steeds in optimale omstandigheden te ontvangen.

 

Kortom dit seizoen belooft boeiend te worden!

 

Marc Verneirt

Secretaris-Generaal