Thumbnail pagina

13/10/2001-13/10/2011: 10 jaar VVG! Update met foto's.

De Vlaamse Vereniging voor Golf viert op 13 oktober 2011 haar 10-jarig bestaan. Na de herstructurering van de nationale federatie in 2001 werd langs beide landsdelen een regionale vereniging opgericht: de Vlaamse Vereniging voor Golf (VVG) en de Association Francophone de Golf (AFG). 

Al vanaf de oprichting in 2001 was de missie van de VVG duidelijk: kwantitatieve en kwalitatieve groei van golf in Vlaanderen nastreven. Dankzij de verschillende acties die ondernomen werden, kwam deze groei de laatste jaren in een versnelling. Tegenwoordig kent iedereen wel een golfer binnen zijn naaste omgeving! En dat naast de kwantiteit ook de kwaliteit toeneemt, bewees het ?grand-cru? jaar 2010 met de Europese titel voor het Belgian Team -18 jaar en de 8e plaats op het WK van onze VVG-mannen.


Succesvol bouwen op een stevige basis

De resultaten van tien jaar hard werken mogen er zijn! Het aantal golfers steeg in deze periode van 24.000 naar meer dan 34.000; de VVG groeide uit tot een volwaardige topsportfederatie met 7 personeelsleden; er werden nieuwe initiatieven gecre?erd zoals de initiatoropleiding, Start to Golf, het jeugdsportfonds, i-pass en natuurlijk ook heel wat wedstrijden: zo was er voor elke doelgroep minstens ??n Kampioenschap van Vlaanderen en de Beker van Vlaanderen groeide uit tot ??n van de grootste recreatieve wedstrijden in Belgi? (met jaarlijks gemiddeld 4.300 deelnemers).

 

Ook was er de deblokkering van de ?Ruimtelijk Ordening?-problematiek, de oprichting van een vaste structuur met verschillende commissies en werkgroepen, de organisatie van succesvolle opendeurdagen, de oprichting en dagelijkse opvolging van de VVG Topsportschool, jaarlijkse buitenlandse stages en effici?nte online communicatie.

 

De VVG is een federatie van en voor haar clubs en samen hebben we dezelfde doelen: de golfsport in Vlaanderen promoten, het aantal golfers verhogen, de clubs begeleiden en ondersteunen, ter beschikking staan van de individuele golfer, en ? last but not least ? een VVG-er afvaardigen op de Olympische Spelen in 2016. Kortom, samen op naar de 20!

Hier een selectie van enkele foto's van het verjaardagsfeest.  De VVG vierde haar verjaardag in het bijzijn van al haar vrijwilligers van de laatste 10 jaar en haar clubs.