Thumbnail pagina

Belgi? wordt zeer knap 8e op WK in Argentini?!

Achtste.... en dat met een team van jongens die amper 21, 18 en 17 jaar zijn. Het jongste team in het hele WK-deelnemersveld heeft van zich laten spreken!

Opnieuw waren het helse weersomstandigheden vandaag: koud en wind, veel wind. Ivan Smeyers vertelt: 'Deze ochtend moesten onze jongens hun laatste holes afmaken van hun gisteren gestarte ronde. Wind dat er was... niet normaal! Her en der lagen er scoreborden op de grond, vlaggenmasten braken bijna onder de natuurkrachten, golftassen hadden moeite om overeind te blijven. '
Desondanks wisten onze jongens zich goed te verweren. Dat zij op hun laatste holes nog al wat bogeys moesten incasseren kwam doordat deze 5 finale holes volop tegenwind kregen. Hierdoor werd, het sowieso al lange terrein, bijna onhaalbaar in par. Een par vier van 380m was niet meer bereikbaar in twee slagen. Een par vijf van 520m was met de grootste moeite nog net te halen in drie... Ook lagen deze holes langs de waterkant, waarbij de wind volledig vrij spel kreeg. En niet alleen onze jongens strugglden hier, bijna elk land ging kopje onder op de vierde en finale dag. Christopher, Thomas en Thomas vochten er vandaag voor en haalden de op ??n na beste dagscore!! Zelfs golfgrootmachten zoals Schotland, Spanje en Zweden gingen helemaal de mist in. Deze laatste moest zelfs een dagscore noteren van +14.

Het Belgische trio loste elkaar perfect af, waardoor elke speler twee scores kon laten meetellen. Detry (72) en Mivis (74) tijdens de eerste ronde, Detry (73) en Pieters (78) tijdens de tweede ronde en tenslotte Mivis (71) en Pieters (73) de derde ronde. Teamwork van het bovenste schap! Alle drie hebben ze die achtste plaats op 69 landen dus dubbel en dik verdiend.

Individueel eindigen Thomas Detry, Christopher Mivis en Thomas Pieters respectievelijk op de 40e, 45e en 57e plaats op 207 deelnemers.

Moegestreden na een druk seizoen, kan dit trio met een opgeheven hoofd terugkijken. Well done guys!

Samengevat kunnen we stellen dat dit WK er eentje was van bewogen aard: Gereduceerd tot 54 holes en tijdens ronde twee en drie stormweer, maar een team dat zich bij hoogtes en laagtes stand hield. Kortom, een team dat in de toekomst nog veel in petto heeft! Op naar het WK 2012 in Turkije!