Thumbnail pagina

Belgian Knockout meets City Pirates: Thomas Pieters, golf, voetbal en sociale projecten slaan de handen ineen

Op vrijdag 13 april zullen 150 spelers van City Pirates golfinitiatie krijgen op de velden van City Pirates Linkeroever. Dit gebeurt in het bijzijn van Thomas Pieters. De dag nadien worden de 32 winnaars van de eerste dag ontvangen op de Antwerp Golf School (AGS) in Aartselaar. Zij zullen golfles krijgen van Belgische golfpro?s in aanwezigheid van golfspeler Thomas Pieters en voetballers als Glenn Claes van KV Mechelen (meer profspelers worden binnenkort bekendgemaakt). Daarna zullen de kersverse golfers beginnen aan een golftoernooi, met de unieke knockout formule van de Belgian Knockout. De uiteindelijke winnaar ontvangt een jaarabonnement van de AGS golfclub, een jaar golfles en zal worden uitgenodigd op de prijsuitreiking van de Belgian Knockout zelf.

Met BKO meets City Pirates willen we jongeren de kans geven te leren golfen en laten we zien dat het leuk kan zijn voor iedereen. Er werd gekozen voor het warm sociaal project van City Pirates, daar zij bekend staan om hun laagdrempelige werking en het begeleiden van jongeren via sport. Bovendien weten we dat veel voetballers ook goed in golf blijken te zijn. Met de Belgian Knockout willen we golf op een positieve, verrassende manier aan de hele wereld laten zien. Het nieuwe format van het toernooi draagt eraan bij om het (Belgische) golf op een nieuwe manier te presenteren aan de golfwereld zelf. Kortom, we willen Belgi? resoluut op de golfkaart zetten.


Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door volgende partners:

Belgian Knockout
De Belgian Knockout is een initiatief van de familie Pieters, tevens is de hele organisatie in hun handen. Met een vernieuwd format voor het golfevenement willen zij op unieke wijze de European Tour terughalen naar Belgi? en zowel nationaal als internationaal golfers en niet-golfers enthousiasmeren voor de sport. Thomas Pieters, momenteel 46ste op de Official World Golf Ranking, is de ambassadeur van het evenement.

City Pirates
City Pirates is een voetbalclub, actief in verschillende wijken van Antwerpen (Merksem, Luchtbal, Linkeroever en Deurne). De club telt 75 ploegen in competitie en meer dan 1100 voetballende leden. Jong en oud, met of zonder beperking, meisjes of jongens, ongeacht kleur, overtuiging of achtergrond: samen vormen ze een hechte gemeenschap. De City Pirates Foundation waakt over het sociale aspect van de club. Het sociale aspect komt onder meer naar boven tijdens de huis- en schoolbezoeken, de huiswerkbegeleiding, muziek- en dansworkshops en de digitale klassen.
Hun missie: ?Via voetbal willen wij alle Antwerpse kinderen en jongeren kansen geven en competenties aanleren met aandacht voor gelijkwaardigheid, respect en engagement, met het oog op een stabiele en evenwichtige toekomst.?

AGS Golfschool
AGS Golfschool is een Golf Club in Aartselaar, die bekend is om hun aanbod voor de startende golfer. Zij willen de populariteit van golf ook laten groeien bij een groter publiek, door de sport toegankelijk te maken voor iedereen en alle leeftijden. Scholen als AGS zorgen ervoor dat er ieder jaar meer Belgische golfers bij komen. Het uitgangspunt is dan ook het plezier in leren golfen. Dit wordt bereikt door samen met andere beginners opgeleid te worden door professionele lesgevers en uitstappen maken naar de mooiste golfterreinen in Belgi?. Al spelend ontwikkel je techniek, concentratievermogen en soepelheid, maar ook zelfdiscipline en wederzijds respect.

Lions Club Antoon van Dyck
Lions Club Antoon Van Dyck, met thuisbasis Antwerpen, bestaat bijna twee decennia. De club telt bijna 30 leden en ondersteunt al vele jaren een paar mooie sociale doelen, zoals de Speelhoeve, Juno en de Vereniging van Gelaryngectomeerden.
Ten behoeve van deze doelen, organiseren zij sinds 5 jaar een jaarlijks golfevenement in de Royal Antwerp Golf Club in Kapellen. Hieruit is ook de kennismaking met de familie Pieters voortgekomen. In de samenwerking rond dit City Pirates / BKO evenement, staat opnieuw de combinatie golf en sociaal engagement centraal.

Golf Vlaanderen
Golf Vlaanderen (voorheen VVG, Vlaamse Vereniging voor Golf) heeft als doel om zowel de numerieke groei van golfbanen en -spelers in Vlaanderen te stimuleren, als de integrale kwaliteitszorg van de sport te verzekeren. Dit houdt onder andere in dat er zorg wordt besteed aan veiligheid op de baan, bevordering van het spelniveau en respect voor regels, etiquette en natuur. Door effici?nt samen te werken met aangesloten clubs, golfspelers, kandidaat-spelers en betrokken instanties willen zij de golfsport bij een breder publiek populair maken en naar een hoger niveau tillen in Vlaanderen. Thomas Pieters is nauw verbonden met Golf Vlaanderen, daar hij aan de Vlaamse Golf Topsportschool heeft gestudeerd en hij nu regelmatig, via Golf Vlaanderen, golfclinics met kinderen bijwoont.

Contactgegevens
Pieter-Jan Pieters (PietersProductions)
E: pieterjan@pietersproductions.com
T: +31 641 58 61 43

Michiel de Visschere (City Pirates)
E: michiel.devisschere@citypirates.be
T: +32 (0)468 49 03 23

Adressen locaties
Vrijdag 13 april, 14:00-16:00
Voetbalclub City Pirates
Linkeroever
Charles de Costerlaan 50
2050 Antwerpen

Zaterdag 14 april, 16:00-19:00
Antwerp Golfschool
Groenenhoek 10
2630 Aartselaar