Thumbnail pagina

Beloftevolle talentjes kapen de titels weg op de finale van de US VVG Kids Tour

Elke deelnemer, tussen 6 en 13 jaar oud, had zich in de geest van fairplay en etiquette gekwalificeerd voor de grote finale van de VVG Kids Tour via de zonale kwalificatiewedstrijden. Een deelname versieren in deze finale op zich was al een grootse prestatie!

Bij de alleroudsten werd het 18 holes lang een nek-aan-nek race. Yente Van Doren (Beveren) verzilverde zijn laatste deelname en won nipt met 22 punten Stableford Brut. Kristof Ulenaers van Limburg G.C.C. strandde op ??n puntje van de overwinning en legde beslag op de tweede plaats. In het Net-klassement won Alexander Van De Steen (Brabantse Golf) met 32 punten Stableford door een betere laatste 9 holes v??r Brut-runner-up Kristof Ulenaers met eveneens 32 punten.

Bij de pre-miniemen Girls domineerde Valerie Serien (Cleydael G.C.C.) alles en iedereen. Zij won niet alleen het Brutklassement met 27 punten Stableford Brut, maar ook het Netklassement door een kaart van 39 punten binnen te brengen. De runner-up plaatsen bij het Brut en Net-eindresultaat werden verdeeld onder Millennium-meisjes Julie Tournier (13 ptn Brut) en Anna Theuwis (33 ptn Net).

Categorie 1 (1998-1999), 2 (2000-2001) en 3 (2002-2003) betwistten hun finale over 9 holes m?t verkorte teeboxen. Dit om hen een kans te geven om op eigen niveau de afstanden van de afzonderlijke holes te overbruggen.

In Categorie 1 ging de hoofdprijs bij de jongens naar Tim Stroobandt (AGS) met 25 punten Stableford, v??r Levi Ravoet (GBA Kampenhout) die 18 punten bij elkaar speelde. Bij de meisjes won Elise Vandenbalck (Winge G.C.C.) met 15 punten. Runner-up werd Pauline Van Rooy (Cleydael G.C.C.) met 10 punten.

In Categorie 2 mocht Tim Van Stiphout (Flanders Nippon Hasselt) zich tot kampioen kronen. Hij haalde 23 punten en wist zo Jules Melkert (Damme G.C.C.) achter zich te houden (22 ptn). Bij de meisjes won Lauren Mari?n (De Wijnvelden) overtuigend v??r Selena Hames (Limburg G.C.C.) met 18 punten. Selena haalde een totaal van 14 punten.

In categorie 3 waren er bij de jongens drie spelertjes die meer dan 24 punten Stableford hadden ? en dat op slechts 9 holes. Dat beloofd in ieder geval voor de toekomst! In deze categorie won Stan Van Den Berckt (Winge G.C.C.) op eigen baan met een verbluffende score van 34 punten Stfd. Tweede met ?slechts? 29 punten werd hier Matthew De Heus (Cleydael G.C.C.). Bij de meisjes was de titel voor Camille Tournier (Millennium Golf) die haar categorie dubbel en dik won met 9 punten voorsprong. Sophie Bert (Waregem G.C.) legde met 13 punten beslag op de tweede plaats.

Proficiat aan alle spelertjes en een welgemeende dankuwel aan alle ouders die het afgelopen golfseizoen hun bijdrage hebben geleverd aan ??n van de vele VVG US Kids ? wedstrijden!