Thumbnail pagina

Colsaerts nodigde 'Friends' uit op 24 juli

Op 24 juli vond op Damme G & CC de tweede editie plaats van ?Nicolas Colsaerts & Friends?. Het werd een zeer aangename ?n warme dag waarop alle ogen gericht waren op onze topgolfers Nicolas Colsaerts, Thomas Pieters en Thomas Detry, (foto golf.be) die het in de namiddag tegen elkaar opnamen tijdens een exhibitiematch. Colsaerts behaalde uiteindelijk een fantastische score van -6 - tevens goed voor een baanrecord - en Thomas volgde met een mooi resultaat van -5. Thomas Detry eindigde op +2.

's Middags kon de aanwezige pers zijn vragen afvuren tijdens de persconferentie. Daarin kwamen we ondermeer te weten dat Colsaerts in 2014 opnieuw op de PGA Tour aanwezig zal zijn en gaf Thomas Detry zijn kalender weer met het komende EK Amateur als hoogtepunt. Thomas Pieters vervolgens had de eer het Be-Gold programma in de schijnwerpers te zetten. Dit is een jeugdprogramma voor Olympische talenten, gefinancierd door het BOIC, Sport Vlaanderen, Adeps en de Nationale Loterij. Via de VVG ontvangt Thomas financi?le steun uit dit programma en via de KBGF ontvangt hij verschillende invitaties op de Challenge Tour.

Bovendien kon het aanwezige publiek genieten van een warm-up demo door Nicolas en konden een aantal talentvolle jeugdspelertjes 'zelf aan de slag' op de prachtige 18-holes baan van Damme. Bij de meisjes behaalde Lauren Marien (Keerbergen GC) de eerste plaats, gevolgd door Marie-Line Van Winghe (Keerbergen GC). Bij de jongens werd Yannick Van Mulders (Keerbergen GC) de trotse winnaar en behaalde Osawa Kazuki (GC R. Waterloo) een mooie tweede plaats.

Vele mensen trotseerden het warme zonnetje en genoten met volle teugen van deze unieke golfdag. Nog maar eens werd duidelijk dat we erg trots mogen zijn op onze Belgische golftalenten!