Thumbnail pagina

Colsaerts schrijft golfgeschiedenis! Wat een weekend!

Colsaerts wint!
Colsaerts wint de Volvo World Matchplay! Zeg maar het wereldkampioenschap Matchplay Golf. Een ongelooflijke prestatie! Proficiat aan Nicolas in naam van de ganse VVG en in naam van alle golfers.

Dit is zijn tweede winst op de European tour na de Volvo China Open een jaartje terug. Hij klopte McDowell (Winnaar US Open 2010) met 1 up in de bloedstollende finale. Dit brengt Nicolas naar de 4e plek in de Race to Dubai en de 32e plek in de wereldranking. Ook brengt het de Ryder Cup droom alsmaar dichterbij!

De Opvolging...?
Ook de mogelijke opvolging speelde dit weekend bijzondere prestaties bij elkaar. Drie Belgen plaatsten zich voor de NCAA College National Finals!  Thomas Pieters (University of Illinois), ondertussen 15e op de Wereldranglijst van de amateurs, Kevin Hesbois (Lamar University) en Xavier Feyaerts (Lamar University) zullen er van de partij zijn. Uniek dat 3 Belgen, 3 afgestudeerden van de VVG Topsportschool op dit topniveau erbij zullen zijn (jammer genoeg missen ze hierdoor wel de Telenet Throphy). 

Thomas Pieters zal ook eind juni aantreden in de Palmer Cup. Deze wedstrijd geldt als de Ryder Cup voor studenten.  De 8 beste USA spelers spelen er tegen de 8 beste Europese spelers. Het is de eerste maal dat een Belg deze selectie krijgt. De Palmer Cup gaat door in The Royal County Down Golf club (Belfast) van 28-30 juni.

Bij de dames noteren we dat 7 van de 9 Belgische dames de cut haalden op de German ladies Open en Leslie Cloots er mooi 9e eindigde. Een tornooi dat vorig jaar nog op naam werd geschreven van dat andere talent Fanny Cnops. Leslie won trouwens ook de Grand Prix AFG en werd Runner-up op de King's Prize begin mei.

De allerjongsten waren actief op de Junior Tour in Winge. Ook hier werden mooie prestaties behaald. 

Telenet Trophy
Wilt u de mogelijke opvolgers in actie zien?  Kom dan een kijkje nemen op de Telenet Throphy van 24-27 mei in Ravenstein (Tervuren).  Onder andere jonge talenten als Thomas Detry en Mathias Boesmans zullen van de partij zijn.

Thomas Detry had alvast een succesrijke maand mei met winst in de Grand Prix AFG en een runner-up plaats in de King's Prize. Mathias Boesmans afgelopen vloog weekend terug naar Belgi? na een succesrijk seizoen College Golf. Hij eindigde met zijn team van de Western Texas College 2e in de NJCAA Finals. Mathias promoveert volgend seizoen naar de hogere NCAA-divisie, waar hij zal uitkomen voor de Florida Gulf Coast University.

We zijn er zeker van dat ook zij ge?nspireerd zullen worden door de prestaties van Nicolas Colsaerts om hun grote droom te bereiken.