Thumbnail pagina

Deze week opnieuw leerrijke bijscholingen voor de VVG-coaches

Een belangrijk aandachtspunt binnen de VVG-topsportwerking zijn bijscholingen voor de VVG coaches door onze internationale experten. 


Op 18 februari stond een ?Education Day? op het programma gegeven door Ryan Lumsden en Martin Joyce. De sessie met Ryan handelde over het nut van lichaamsgewaarwording (body awereness drills) en 3D-analyse naar blessurepreventie toe terwijl Martin het gebruik van trainingtools (Trackman, Sam Putting lab en stats-programma spelers.) aantoonde. Martin Joyce is een nieuw gezicht bij de VVG,  hij is o.a. Head Coach van het Victorian Institute of Sport en begeleidt tevens verschillende Tour spelers.  Martin en Ryan werken alle geruime tijd samen en zijn verantwoordelijk voor de uitbouw van de Victorian Institute of Sport programma van de nationale en elite squadspelers.

Op 22 april was er opnieuw een sessie ditmaal met Pete Cowen, Ryan Lumsden en Orlaith Buckley.
Pete behoort tot ??n van de topcoaches in de wereld, werkt al jaren samen met de VVG en is gespecialiseerd  in de golfswing en het korte spel.

Aandachtspunten tijdens deze sessie waren: hoe kunnen we samen een speler naar de top brengen, over welke kwaliteiten moet een topspeler beschikken en wat zijn de aandachtspunten in zijn trainingsprogramma, het belang van het opzetten van een goede structuur en een ??nduidige visie van begin tot einde m.n. vanaf kidsniveau tot topniveau.  In dit alles is een goede samenwerking tussen de coaches en dit op alle niveau?s onontbeerlijk.

Ook mochten we dit jaar George Mackecknie verwelkomen. Hij vormt samen met Karine Guerman, Manu Willems en Ellen Smets het ?Coaching platform? en samen zullen zij maandelijks vergaderen over de trainingsprogramma?s binnen de VVG topsport.