Thumbnail pagina

Dieter Willekens (Kempense G.C.) en Axelle Van Pottelsberghe (R. Latem) winnen Beker van Vlaanderen 2012! Golf Puyenbroeck pakt het clubklassement. UPDATE FOTO's

Voor het elfde jaar op rij werd de Beker van Vlaanderen georganiseerd door de VVG ? een wedstrijd die door de jaren heen uitgegroeid is tot de grootste recreatieve amateurwedstrijd van Belgi?. Na kwalificatiemomenten in 43 VVG clubs met meer dan 4.000 deelnemers, volgden eind augustus de vier halve finales in Oudenaarde, Winge, Steenhoven en Brasschaat waar telkens 18 finale tickets te winnen waren voor de grote finale op Millennium Golf. Op 22 september streden 70 enthousiaste finalisten hier uiteindelijk voor de titel in hun respectievelijke categorie.

Het Brut Klassement bij de Heren werd gewonnen door Dieter Willekens (Kempense G.C.) met een score van 34 punten Brut (twee slagen boven par). Filip Leybaert (Krokkebaas) werd hier runner-up met 31 punten. bij de dames ging de overwinning in Brut naar Axelle Van Pottelsberghe van Royal Latem nipt voor Chin Dallae van Damme GCC. Beide haalden 28 punten brut maar een betere retour gaf Axelle de titel.

Bij de dames in Categorie I werd er heel hoog gescoord. Kristl De Meyer (Golf Puyenbroeck) won met een score van maar liefst 48 punten. Sofie Spiessens (Dragon Golf) moest met haar score van 43 punten genoegen nemen met de tweede plaats. Tamara Mertens (R. Amicale Anderlecht) sloot het podium af (39 punten). Best Brut was voor Axelle Van Pottelsberghe (R. Latem) met 28 punten.

In Categorie II was de overwinning opnieuw voor een speelster van Golf Puyenbroeck. Yo Verniers speelde 36 punten bij elkaar en won zo met ??n punt van runner-up Laurence Debel-Castel van Ieper Open Golf. Myrjam Mols (Winge G.C.C.) legde beslag op de derde plaats (33 punten).

Bij de heren in Categorie I was de overwinning voor de jonge Yannick Van Mulders (Wijnvelden G.C.) met 41 punten stableford. Runner-up werd Dieter Willekens (Kempense G.C.) met twee puntjes minder. Dave Gommers (Witbos G.C.) was de beste van het peleton spelers die 38 punten bij elkaar speelden. Dankzij zijn betere score op de laatste negen holes mocht hij het podium vervolledigen.

Met een hoge score werd er ook gewonnen in de Heren Categorie II. Bert Luyckx (Lilse G.C.) haalde een score van 42 punten. Dit was ruim voldoende om te winnen v??r Luc Bruneel (Golfcentrum Puurs) en Ga?tan Lagrange (Brasschaat Open G.C.C.). Zij behaalden beiden een score van 35 punten.

Naast het individuele klassement werd er ook gestreden voor de Wisselbeker Bob Cordons. Deze Team Interclub Net staat voor het beste clubresultaat - elk clubteam bestaat uit 3 spelers - dat neergezet wordt tijdens de Finale van de Beker van Vlaanderen. Winnaars dit jaar waren de spelers van Golf Puyenbroeck met een totaal van 72 punten Stableford, die ruim wonnen voor Runner-up Winge G.C.C. (68 punten Stableford).