Thumbnail pagina

Doe mee aan de Fenomenal Five

Fenomenal 5 MASTERS 2020

Dit jaar slaat Golf Vlaanderen de handen in elkaar met Golfcultuur voor de organisatie van de "Fenomenal Five" tijdens alle majorwedstrijden van zowel de dames als de heren.

Wat is de Fenomenal Five?

Een fascinerende virtuele competitie geïnspireerd door de dynamiek van een Fantasy League, gecreëerd door de experts bij Golfcultuur. De Fenomenal Five nodigt je uit om een droomteam van vijf topgolfers samen te stellen, waarmee je de kans krijgt om jouw strategisch inzicht en kennis van de golfsport te etaleren.

Hoe werkt het?

Voor het begin van de wedstrijd stel je jouw Fenomenal Five team samen van 5 spelers. Die spelers krijgen punten op basis van hun prestaties en positie op het leaderboard tijdens het weekend. Bonuspunten als je nog eens de winnaar juist kan voorspellen. Uiteraard.

Score wordt gebaseerd op rankingspositie per speler op het einde van de wedstrijd:

  • Top 25: 3 punten
  • Top 10: 5 punten
  • Top 5: 10 punten
  • Top 3: 15 punten
  • Winnaar: 10 punten

Wat kan je winnen?

Uiteraard is er geen wedstrijd zonder een leuke prijs! Golf Vlaanderen zorgt voor een doos Chrome Soft X golfballen voor elke manche winnaar. Na 9 majors (4 bij de mannen, 5 bij de vrouwen) zal er een eindranking opgemaakt worden. De winnaar van de ranking bij de mannen en de winnaar van de vrouwenranking krijgen een unieke golf goodie.

Een voorbeeldje van de Fenomenal Five ter illustratie:

Je kiest vooraf 5 spelers in jouw Fenomenal Five Team: Justin Thomas, Jon Rahm, Jason Day, Tommy Fleetwood, Tiger Woods

  • Tommy Fleetwood eindigt T38 : 0 punten
  • Jason Day eindigt T2 : 15 punten
  • Justin Thomas eindigt T5 : 10 punten
  • Tiger Woods einidgt 44 : 0 punten
  • Jon Rahm wint : 25 punten

Jouw score voor deze Major is dan: 0 + 15 + 10 + 0 + 25 = 50 punten!

Stel jouw Fenomenal Five op
Golfcultuur podcast

Over Golfcultuur

Je slaat een klein wit balletje in zo weinig mogelijk slagen naar een vlag in de grond. Ondertussen maak je kennis met de natuur, de steeds veranderende elementen en... jezelf.
Er valt veel te vertellen over de manier waarop golf beleefd wordt. In Vlaanderen én op de bij 39 000 golfbanen verspreid over deze aardbol.
Verhalen vormen cultuur. Onze verhalen vormen Golfcultuur!

Ben je gepassioneerd door de golfsport en volg je graag op de voet waar onze Belgische pro's spelen? Heb je geen tijd om de wedstrijden te bekijken, maar ken je wel graag de resultaten? Dan is de Golfcultuur podcast absoluut iets voor jou. Elke 2 weken brengen ze een podcastaflevering waarin de laatste wedstrijden en bijhorende resultaten worden geanalyseerd. In het bijzonder hebben ze aandacht voor onze Belgische toppers, aanstormend talent en unieke verhalen.

Bekijk meer over golfcultuur