Thumbnail pagina

Een terugblik op het KLM Open: de Belgen, Beat the Pro, Fan dag in het rood, kick off Golf in Flanders

De Belgen op het KLM Open

KLM Open startte met voor de Belgen jammerlijk nieuws. Thomas Pieters kreeg een allergische reactie op een bijensteek en kon om gezondheidsredenen niet deelnemen aan het KLM Open. Met 'The Dutch' een uurtje van Antwerpen verwijderd was dit zo goed als een thuiswedstrijd voor Thomas, het was dan ook met veel pijn in het hart dat hij forfait moest geven. Alhoewel de vele Belgische supporters dit heel jammer vonden, was er nog steeds een massale opkomst voor de drie andere Belgen aan te moedigen.

Thomas Detry speelt op de Challenge Tour en Alan de Bondt is op zijn weg daarnaartoe maar zit nog op college in Amerika. Voor Thomas was dit zijn derde European Tour wedstrijd, Alan maakte zijn debuut op de Tour. Na twee dagen misten ze beide de 'cut' op enkele luttele slagen maar toch bewezen ze zichzelf op de European Tour en maakten ze alle Belgische fans trots. Nicolas Colsaerts ging wel door naar het weekend en speelde een fantastische ronde van -6 op zaterdag goed voor een 14de plaats na drie dagen. Op zondag speelde Colsaerts een iets moeizamere ronde maar hij eindigt toch nog op een mooie 24ste plaats. Na zijn super ronde van zaterdag maakte hij bovendien ook nog wat tijd voor zijn fans en maakte hij enkele jonge golfertjes heel gelukkig.

Ook een welgemeende proficiat aan Joost Luiten met zijn mooie overwinning in zijn thuisland! Maar toch moest hij maandag nog in Thomas Pieters zijn meerdere erkennen tijdens de Belgi?-Nederland Battle. Thomas kon zijn titel tijdens het KLM Open zelf niet verdedigen wegens een allergische reactie maar wij kijken alvast uit naar een nieuwe spannende strijd op het KLM Open volgend jaar!

Het super initiatief 'Beat the Pro'!

Naast het tornooi waren er nog allerlei leuke activiteiten voorzien waarvan ??n activiteit toch wel zeer origineel en exclusief was namelijk de wedstrijd 'Beat the Pro' op donderdag en zaterdag. Hole 14 werd omgebouwd tot een heuse sfeer hole omringd met tribunes en dit speciaal voor de uitverkoren amateurs die de kans kregen om het op te nemen tegen de echte 'Touring Professionals'. De amateurs werden voorzien van een caddie en werden samen met de spelers voorgesteld aan het publiek. Of je nu een goede of een slechte slag sloeg, het enthousiasme van het publiek was altijd groot en soms kreeg je er nog een high five van de spelers zelf bovenop. En als je erin slaagde de drie Tour spelers in jouw flight te verslaan, kreeg je 2 vliegtickets van KLM naar een bestemming in Europa. Donderdag lukte drie personen in dit opzet, waarvan de eerste onze eigen VVG medewerker Jochem Sueters was, proficiat! Als eerste winnaar in de geschiedenis van 'Beat the Pro' werd Jochem ook meteen opgemerkt door de European Tour en kreeg hij de kans om een woordje te zeggen tijdens diverse interviews. Op zaterdag waren er slecht twee amateurs die de Pro's konden verslaan. Een super leuk initiatief van de organisatie en zeker voor herhaling vatbaar!

Vrijdag kleurden we 'The Dutch' rood!

Op vrijdag organiseerden we een fan dag en riepen we iedereen op om te komen supporteren in het rood. We bereikte ons doel en kleurden 'The Dutch' rood! Als je in het rood kwam supporteren ontving je een rood supportersgadget aan de Golf in Flanders stand. Het was een geslaagde dag met heel veel leuke, rode kledij, accessoires, Belgische vlaggen,... Zowel de spelers als de andere supporters konden duidelijk zien dat de Belgen met grote aantallen aanwezig waren op 'The Dutch' om onze Belgische toppers aan te moedigen. En die Belgische toppers deden mee en trokken ook iets roods aan. Deze actie ging niet onopgemerkt voorbij, we zagen enkele rode supporters op de sociale media van de European Tour verschijnen en in het caddie boekje van het KLM Open.

Er werden met de ticket actie ??n plus ??n gratis meer dan 1.500 tickets verkocht, dat de Belgische supporters goed vertegenwoordigd waren op het KLM Open kunnen we wel besluiten.

Golf in Flanders kick-off!

De kick-off van Golf in Flanders vond plaats op het KLM Open te Spijk in Nederland. Gedurende 4 dagen was het promotieteam aanwezig op de stijlvolle Golf in Flanders stand om de Nederlanders kennis te laten maken met de Vlaamse golfbanen. Er werden maar liefst 5.500 kaarten van Vlaanderen uitgedeeld, waarop de 54 golfclubs die Vlaanderen rijk is, terug te vinden zijn. Bezoekers registreerde zich voor de Golf in Flanders nieuwsbrief en de bijhorende chokotoffs (3.000!) werden erg gesmaakt door de bezoekers. Met Belgische chocolade is het altijd scoren!

Op vrijdag was het fan dag met de actie 'All in Red', heel wat Belgische fans kwamen in het rood onze nationale golfhelden aanmoedigen. Om het supporterslegioen nog wat extra in de rode verf te zetten, deelden we 4.000 Golf in Flanders sjaaltjes uit. Samen met onze sympathieke noorderburen, die met plezier oranje even inruilde, kleurden we 'The Dutch' rood!

Klik hier voor het A-Z van het KLM Open