Thumbnail pagina

Eerste lichting M-Coaches gecertificeerd via VVG

Voor een coach is het een droom om dagelijks met gemotiveerde sporters te kunnen werken. Jongeren die juist geprikkeld worden, hebben meer goesting om te sporten. Sporters met goesting amuseren zich niet enkel meer, ze zetten ook betere prestaties neer en houden vol bij tegenslag.

Deze goesting om te sporten staat in contrast met de moetivatie om te sporten. Jongeren kunnen teveel druk ervaren om te presteren en vol te houden vanwege hun coach of ouders. Zo kunnen jongeren zich inspannen om hun coach of hun ouders te plezieren, om kritiek te vermijden of om te bewijzen dat ze getalenteerde spelers zijn. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat moetivatie samenhangt met een grotere kans op drop-out en sneller de deur opent voor faalangst en agressief spel.

Een coach met de M-factor weet het plezier en de goesting om te sporten te versterken, eerder dan druk te zetten en de moetivatie te verhogen.

VVG werkt dus via deze weg samen met Vlaamse topuniversiteiten en verkrijgt advies van enkele toppers in het domein zoals Prof. Gert Vande Broek en Jan Dierens (die trouwens aan onze eigen Topsportschool verbonden is als sportpsycholoog).

De eerste lichting golfpro's en jeugdverantwoordelijken behaalden hun certificaat M-Factor.

Op de foto ontbreekt Els Van Goethem en er zijn nog verschillende pro's en vrijwilligers die hun laatste sessie voorzien hebben en aansluiten bij deze eerste lichting.