Thumbnail pagina

Ex-leerling Topsportschool Alan De Bondt aanwezig op 'Jeugd Olympische Spelen'!

Op 5 augustus werd de Belgische ploeg voorgesteld onder leiding van delegatieleider Philippe Pr?at (BOIC). 

De 26 hoogst geplaatste landen op de 'World Amateur Golf Rankings' (WAGR) mochten twee spelers afvaardigen. De VVG is dan ook erg tevreden dat dit voor onze Belgische spelers gelukt is en dat VVG'er Alan De Bondt aanwezig was te Nanjing. Alan en Clara werden er begeleid door Val?rie Van Rijckeghem, voormalig speelster op de Europese Tour. Het golftoernooi werd betwist in strokeplay en was toegankelijk voor spelers en speelsters tussen 15 en 18 jaar uit 32 verschillende landen. Er werd zowel individueel gespeeld bij de jongens en de meisjes, als ?mixed?.

Naast deze 'Jeugd Olympische Spelen', kijkt de VVG alvast uit naar de aanwezigheid van golf op de Olympische Spelen te Rio 2016. Het is immers de eerste maal sinds 1904 dat onze sport er opnieuw een discipline vormt. Sinds 22 juli houdt de International Golf Federation de ranking bij op basis van de internationale criteria en momenteel staat Thomas Pieters, tevens alumni van de VVG-Topsportschool, in deze ranking. Dit samen met Belgische spelers Nicolas Colsaerts en Chlo? Leurquin bij de dames.

De Olympische droom komt dus steeds dichterbij voor onze spelers en momenteel duimt de VVG voor goede resultaten op de 'Jeugd Olympische Spelen'!

Wat betreft de individuele wedstrijden eindigde Alan De Bondt 28e bij de heren met +18 (77, 78, 79). De Italiaan Paratore greep de eerste plaats met een totaal van -11.

Bij de dames behaalde Clara Aveling de 20e plaats met +11 (74, 75, 78). De Koreaanse Lee greep de eerste plaats met -14.

Vanaf zondag 24/08 vonden de wedstrijden plaats met de gemengde ploegen. Ronde 1 leverde voor ons Belgische duo een resultaat op van 69 (-3) en in ronde 2 werd een score van 71 (-1) neergezet.
In de derde en tevens laatste ronde werd individueel gespeeld voor de teamrangschikking en behaalden Alan en Clara samen -1, waardoor ze uiteindelijk 14de eindigen in het klassement.

Klik hieronder door om de resultaten van de individuele wedstrijden te bekijken na de drie gespeelde rondes:

MANNEN

VROUWEN

Klik hier om de resultaten te bekijken van de mixed wedstrijden

Wie is Alan De Bondt?
  • ?1996
  • Antwerpenaar
  • ex-leerling van de VVG-Topsportschool, afgestudeerd in de richting Moderne Talen
  • speler op Royal Antwerp G.C.
  • zal vanaf volgend jaar golf en studies combineren in Amerika op de University of Houston