Thumbnail pagina

Facilicom Amateur Open of Flanders beleeft succesrijke 2e editie!

 

 

 

Thomas Detry (Ravenstein) en Fanny Cnops (R. Latem) Kampioenen van Vlaanderen 2010
Thomas Detry en Clara Aveling (La Tournette) overall winnaars

Op 4 en 5 september ging in Cleydael Golf Club nabij Antwerpen de Facilicom Amateur Open of Flanders door. Deze unieke wedstrijd voor de beste amateurgolfers was een manche van de Federal Tour en werd georganiseerd door Facilicom, Cleydael G.C. en de Vlaamse Vereniging voor Golf.

Vlaams Minister van Sport, Philippe Muyters, was hier aanwezig om de prijs te overhandigen aan de Kampioen en Kampioene van Vlaanderen. Deze titel, die traditioneel de beste VVG-er bekroont, ging dit jaar naar Thomas Detry (Ravenstein) en Fanny Cnops (R. Latem).

Bij het overall klassement was de overwinning bij de Heren eveneens voor de 17-jarige VVG Topsportstudent Thomas Detry, die met een fantastische eindscore van -3 (70-71; 141) iedereen achter zich hield. Runner-up was hier Raphael Higuet (73-72; 145) van Waterloo G.C. Bij de Dames verbaasde de 14-jarige Clara Aveling (La Tournette) alles en iedereen al vanaf de eerste dag door een score van 71 binnen te brengen. Ze won uiteindelijk ook overtuigend met een totaalscore van 145 slagen v??r Stephanie Fransolet (Sart Tilman) die strandde op een eindtotaal van 147.

Het nettoklassement werd gewonnen door Basile Devillet (lEmpereur) en Elodie Van Dievoet (Rigenee).