Thumbnail pagina

Finale Beker van Vlaanderen in Steenhoven

Voor het negende jaar op rij werd de Beker van Vlaanderen georganiseerd door de VVG - een wedstrijd die door de jaren heen uitgegroeid is tot ??n van de grootste recreatieve amateurwedstrijden van Belgi?.

Na kwalificatiewedstrijden in 43 VVG clubs met meer dan 4.000 deelnemers, volgden eind augustus de vier halve finales in Ternesse, Waregem, Millennium en de Brabantse waar er telkens 25 finale tickets te winnen waren voor de grote finale in Steenhoven G. & C.C. Op 25 september streden 100 enthousiaste finalisten hier uiteindelijk voor de titel in hun respectievelijke categorie.

Beker van Vlaanderen 2010_Winnaars

Bij de dames in Categorie I won V?ronique de Broqueville (Ravenstein) net v??r Karin Van Dommelen (R. Antwerp), met 35 punten Stableford, door een betere score op de laatste negen holes. Christel Gryp-Crets (Wellington Golf) mocht dankzij haar derde plaats (34 punten) mee op het podium.

In Categorie II was de overwinning voor Marlies Vandersnickt (Brabantse Golf) met 33 punten die haar reeks overtuigend won v??r Danielle Boelen (Flanders Nippon Hasselt) en Marijke Vandevelde (De Kluizen) met beiden 31 punten.

Beker van Vlaanderen_Nick Van RooyBij de heren in Categorie I was de eerste plaats fel bevochten. Dankzij een betere tweede negen ging deze uiteindelijk naar Gianni Van Breda (Lilse G.C.C.) ten koste van David Deceuninck (Wijnvelden G.C.). Beiden brachten een mooie kaart binnen met 41 punten Stableford. Jeroen Vangramberen (Witbos G.C.) vervolledigde het podium met 37 punten (waarvan 20 op de laatste 9 holes), maar dankzij een cumul ging deze prijs naar Marc Clenjans (Brasschaat O.G.C.C.) met eveneens 37 punten (18 punten op de laatste 9 holes).

In Categorie II kroonde Axel Dellaert (Antwerp Golfschool) zich tot kampioen door zijn categorie te winnen met eveneens 41 punten. Vincent Lutgens (Krokkebaas) en Jan Gilis (Wijnvelden G.C.) legden beslag op respectievelijk de tweede en derde plaats met scores van 37 en 34 punten.

Het Overall Klassement werd gewonnen door Nick Van Rooy (Ternesse G.C.C.) met een score van 32 punten Brut. Vincent Valvekens (Houthalen G.C.C.) werd hier runner-up met 31 punten.

Naast het individuele klassement werd er ook gestreden voor deBeker van Vlaanderen_Witbos Wisselbeker Bob Cordons. Deze Team Interclub Net staat voor het beste clubresultaat - elk clubteam bestaat uit 3 spelers - dat neergezet wordt tijdens de Finale van de Beker van Vlaanderen. Winnaar dit jaar was Witbos Golf Club met 70 punten Stableford, dat ruim won voor Runner-up Ternesse G.C.C. (61 punten Stableford).

Alweer was dit een meer dan geslaagde editie. Op naar de 10e in 2011!