Thumbnail pagina

Garantie op een hole-in-one dankzij campagne Sport.Vlaanderen #sportersbelevenmeerSport Vlaanderen wil elke Vlaming aan het sporten krijgen.

De eerste campagne om deze 'hashtag' te lanceren is de 'Maand van de sportclub'. Tijdens de ganse maand mei organiseren Sport.Vlaanderen, de federaties en sportclubs tal van leuke events.

Philippe Muyters en algemeen directeur van Sport Vlaanderen Paul Rowe lanceerden deze campagne. 'Als wij, van Sport Vlaanderen, je niet meer gaan zeggen waarom je moet sporten - omdat het je bloed doet stromen en je hersenen tot volle ontwikkeling brengt. omdat het je hersenen in beweging zet, en tegelijkertijd je hoofd leegmaakt. omdat het je zelfvertrouwen een boost geeft - als we dat dus allemaal niet meer zeggen: wat gaan we dan wel doen? Wij gaan onze duizenden ambassadeurs inzetten - al die bekende en onbekende mensen die nu al sporten en hun belevingen graag delen op sociale media - en hun ervaringen delen met de hashtag #sportersbelevenmeer.'

Op de campagnewebsite www.sport.vlaanderen/sportersbelevenmeer vind je een overzicht van alle evenementen, en een constante socialemediafeed van sporters die veel beleven en dat graag delen.

Vier van die grote clubevenementen organiseert Sport.Vlaanderen met luide trom en veel weerklank. Met deze initiatieven wil Sport.Vlaanderen in de komende maanden tal van andere sportclubs inspireren en overtuigen om hun eigen initiatieven te organiseren.

1. Een freerunning-initiatie, op zondag 1 mei in De Loods in Vilvoorde: we maken van iedereen een actieheld-voor-een-dag, in een echte filmset en middenin een achtervolgingssc?ne.

2. Piratennis, op maandag 16 mei in Heusden: tennis zoals echte piraten dat doen, met een piratenkanon.

3. Een golfinitiatie, op zaterdag 21 mei in Herentals (GC Witbos)

De allereerste ter wereld met een hole-in-one-garantie.

Inschrijven doe je via www.sport.vlaanderen/maandvandesportclub

4. De Suppende Stadsgids, op zaterdag 28 mei, o.a. in Brugge: geschiedenis, schoonheid en sport ineen.

Sport.Vlaanderen zet al dat moois nog extra kracht bij met een tv-spot. In die humoristische spot, helemaal in de sfeer van de campagne, lichten ze al een tipje van de sluier over wat er in de maand mei allemaal te beleven valt bij de sportclub. Vanaf vanavond, woensdag 27 april, loopt hij op tv.