Thumbnail pagina

Goed rapport voor golf in Topsportactieplan

Golf behoudt haar categorie op de topsporttakkenlijst en VVG blijft een topsportfederatie.

Minister Muyters maakte zijn nieuw topsportactieplan bekend en stelt meer medailles en top-8plaatsen in Rio 2016 hierbij als grote objectieven. Om hierin te slagen werden de focussporten in het leven geroepen. Deze Categorie I sporten krijgen de meeste aandacht.

Maar ook VVG en de golfsport krijgen ondersteuning. Na een grondige evaluatie door Sport Vlaanderen behoudt VVG haar categorie (cat. III) op de topsporttakkenlijst en de hieraan verbonden financi?le steun (120 000 euro basissubsidi?ring topsport).

VVG kreeg goede quoteringen voor de uitbouw van haar topsportwerking en structuren met oa. de VVG topsportschool, Top Golf Vlaanderen en de persoonlijke carri?rebegeleiding. Een belangrijk pluspunt is dat VVG al enkele jaren terug beslistte om zowel de amateurs (beloften) als jonge pro's structureel en doelgericht te ondersteunen. 

Daarnaast werden ook aspecten als mediabelangstelling in binnenland en buitenland meegenomen alsook de toenemende populariteit van onze sport.  Natuurlijk zijn er werkpunten! Zo worden er meer trainingsuren verwacht van onze talenten. 

Op het punt van prestaties scoort golf nog zwak maar verkregen we wel erkenning dat er talenten op de juiste ontwikkelingslijnen zitten naar de Olympische Spelen2016 en/of 2020 toe.

Dankzij deze erkenning is het ook mogelijk om voor uitzonderlijke talenten (high potentials/opportunities) een bijkomende steun te vragen. VVG is trouwens in overleg met www.sport.vlaanderen om deze criteria en voorwaarden vast te leggen.