Thumbnail pagina

Golf als keuzesport in het sporthumaniora: nu al 3 locaties met golfaanbod

Wist je dat je golf als keuzesport op drie scholen in Vlaanderen kan volgen? Deze sporthumaniora bieden zowel ASO als TSO richtingen aan, die je naar keuze kan aanvullen met sporten uit het keuzeaanbod. Elke school heeft ongeveer een 10-tal keuzemogelijkheden en op volgende drie sportscholen kan je nu ook golf als keuzesport kiezen.

Het betreft: het Koninklijk Atheneum 2 Hasselt, V.I.L.O. ?Ter Borcht? in Meulebeke alsook het Atlas Atheneum in Gistel. Zowel jongens als meisjes, beginners als gevorderden kunnen er golf volgen, dit in tegenstelling tot de VVG-Topsportschool waar je aan welomschreven criteria dient te voldoen.

Meer informatie over golf op het sporthumaniora vind je via volgende websites:

Hasselt ism Flanders Nippon: http://www.topsportschoolhasselt.be/ka2/

Meulebeke ism Waregem Golf: www.sportschool-meulebeke.be

Gistel ism Wellington Golf: http://www.atlas-atheneum.be/


Wat is het verschil met de Topsportschool?

In de VVG-Topsportschool ism Flanders Nippon Hasselt en KA2 Hasselt kan je niet zomaar starten. Je dient te voldoen aan bepaalde selectiecriteria, te vergelijken met een soort ?ingangsexamen?. Bovendien moet je deze criteria elk jaar behalen om je carri?re in de school te mogen verderzetten. Het zijn Sport Vlaanderen en de VVG-Topsportcommissie die beslissen over het al dan niet voldoen van de kandidatuur aan de criteria. Je zit immers niet ?zomaar? aan de Topsportschool, het woord zegt het zelf: als golfer moet je de doelstelling hebben de Top te bereiken en dit zowel op golf- als studievlak. De school biedt hiervoor de optimale begeleiding en de nodige faciliteiten zodat je als leerling zowel je topsportambities kunt waarmaken als de mogelijkheden kunt behouden je toekomst op studievlak te verzekeren.

Ken jij het palmares van de Topsportschool al?

Ook jij bent ongetwijfeld onder de indruk van zowel het sportieve als het studie palmares op de Topsportschool! Op sportief vlak is de VVG erg trots op haar (ex)-leerlingen die zowel op nationaal als op internationaal niveau reeds erg mooie prestaties neerzetten. Zo presteert Be Gold-speler Thomas Pieters ongelofelijke resultaten en eindigde hij in mei nog als runner-up op de Europese Tour. Net zoals Christopher Mivis behaalde hij een ranking in de Race to Dubai. Verder wint Thomas Detry eind juni de Palmer Cup, Kevin Hesbois haalde winst op de Alps Tour en Lien Willems behaalde enkele top 10 noteringen op LetAcces. Ten slotte doen ook Laurence Herman en Leslie Cloots het erg goed met Leslie die recent een fantastische tweede plaats behaalde op het ?British Ladies Open Amateur Championship?.

Daarnaast kunnen we ook op studievlak een mooi palmares voorleggen, waarmee nog eens wordt aangetoond dat je als leerling op de Topsportschool je kansen op hogere studies verzekert. Zo studeerden er al leerlingen af als ?Master in de Communicatie?, ?Masters en Bachelors in de L.O.?, ?Bachelor in de Business? en slaagden twee ex-leerlingen recent met glans voor het eerste jaar ?Geneeskunde en ?Burgerlijk Ingenieur.?

Je hoort het:

de VVG-Topsportschool is d? plaats bij uitstek om topsport en studie optimaal te combineren!

Golf alle kansen bieden zonder je studies te hypothekeren is zeker een toepasselijk motto.