Thumbnail pagina

Het O-L Vrouwinstituut Pulhof uit Berchem en het St Eduardus Merksem allereerste Kampioenen van Vlaanderen voor Scholen

Het O-L Vrouwinstituut Pulhof uit Berchem met De Loecker Charlotte (Ternesse) en Heylen Anna (GC Beveren) en het St Eduardus Merksem met Schiltz Emile (Drie Eycken) en Stappers Kelian (Brasschaat) zijn de allereerste Kampioenen van Vlaanderen voor Scholen.

De VVG organiseerde ism de Stichting Vlaamse Schoolsport het allereerste Kampioenschap van Vlaanderen voor scholen op 4 mei in Flanders Nippon GBC Hasselt. De wedstrijd verliep in schitterende en zonnige omstandigheden waardoor deze eerste editie zeker al een succes was. Daarenboven vielen er nog eens zeer mooie scores te noteren.  klik hier voor alle resultaten

Scholen schreven in met teams bestaande uit 2 jongens of 2 meisjes voor de 4BBB Stableford competitie. (max. som hcp 36).

Schiltz en Stappers speelden schitterend 45 punten bij elkaar, welgeteld eentje meer dan runners-up Jonas en Tomas Verreth van het Aarschotse St.Jozefcollege. Niels De Smet en Bryckx Meuleman van het St.Paulus Instituut uit Herzele tikten als derde aan.  Bij de meisjes ging de eindzege naar Charlotte De Loecker en Anna Heylen (foto) die de kleuren van het O.L.V.-Instituut Pulhof in Berchem verdedigden. Zusjes Marie-Isabel en Anna Theuwis van het Koninklijk Atheneum Overpelt eisten de tweede plaats op

Naast de eer om de alleerste Kampioenen van Vlaanderen voor scholen te zijn zullen de winnaars van dit Kampioenschap ook Vlaanderen vertegenwoordigen op het eerste Wereldkampioenschap in november dat in Genk doorgaat. 

Daarnaast gaf de VVG een mooie set B-Golf materiaal als eerste prijs cadeau voor hun school zodat ze al hun schoolkameraden onze sport kunnen laten ontdekken.

  Meer fotos? klik hier en 'like' ons


Het trotse St Eduardus Merksem met Schiltz Emile (Drie Eycken)
en Stappers Kelian (Brasschaat) ontvangen hun eerste prijs en een
mooie prijs voor de school uit de handen van VVG ?n SVS

Het O-L Vrouwinstituut Pulhof uit Berchem met 

De Loecker Charlotte (Ternesse) en Heylen Anna (GC Beveren)