Thumbnail pagina

Kampioenschap van Vlaanderen Kids, een dag boordevol talent!

Voor de Ethias Kids Trofee werd Vlaanderen afgelopen zomer in 4 categorie?n verdeeld, zo streden de Super Sharks in Oost-&West-Vlaanderen, de Amazing Bears in Limburg en de Kempen, de Fantastic Cats in Antwerpen en tot slot de Wonder Dogs in Vlaams-Brabant&Brussel. In elke regio werden 3 wedstrijden gespeeld in 3 categorie?n. Je behoorde tot categorie III als je geboren was in 2008-2009 en een baanpermissie (Hcp.54 of lager) hebt, categorie II vereiste ook een baanpermissie (Hcp. 54 of lager) en was bestemd voor kinderen geboren in 2006-2007 en tot slot bestond categorie I uit kinderen geboren in 2004-2005 met een handicap van minimum 28.5 voor de jongens, 32.5 voor de meisjes en maximaal hcp 45. Elke regio had per categorie een eigen klassement. Je werd opgenomen in dit klassement indien je op zijn minst 2 van de 3 wedstrijden had meegespeeld. De eerste twee in de eind ranking werden uitgenodigd voor de finale op Golfclub Kampenhout. Op het eind van de dag konden we in elke categorie een golfertje als de Kampioen van Vlaanderen Kids kronen.

De winnaars bij de jongens en de meisjes per categorie waren:

Categorie III: Alexander Adriaenssens & Julie Nuytten

Categorie II: Arthur Estas & Louise Palmans

Categorie I: Daan de Jong & Zanna Jansen

Voor de allerkleinsten (categorie II en III) organiseerden we nog enkele chip en put wedstrijdjes met als prijs een gesigneerde pet van Thomas Pieters!

De finale van de Kids U12 en U14 werden eveneens op zaterdag 3 september in Golfclub Kampenhout betwist. Zij speelden tussen eind maart en eind augustus 4 kwalificatiewedstrijden. Er werd een algemeen brut klassement bijgehouden en de top 9 werd uitgenodigd voor het Kampioenschap van Vlaanderen Kids op 3 september. Het werd een spannende strijd maar aan het eind van de finale konden volgende spelers zich Kampioen van Vlaanderen noemen:

U12: James Skeet & De Roover Francesca

U14: Brikke Decoster & Evelyne Verstraeten

Proficiat aan alle kampioenen!

'Hard werk verslaat talent als talent niet hard werkt , maar vooral..., geniet van het spel! ~ Thomas Pieters, meervoudig European Tour winnaar & Ryder Cup speler

Klik hier voor de sfeerbeelden

Klik hier voor meer informatie over de Kids Trofee & VVG Kids