Thumbnail pagina

Kevin Hesbois en Charlotte De Corte winnen 'Facilicom Amateur Open 2014'!

Op vrijdag 27 juni werd het startschot gegeven van de ?Facilicom Amateur Open of Flanders? op Flanders Nippon G.&B.C. Hasselt. Deze grootse wedstrijd kreeg vanaf dit jaar een aantal belangrijke vernieuwingen mee. Zo ging dit Kampioenschap door over drie dagen in plaats van twee, waardoor het een categorie kreeg op de wereldranking, en namen verschillende nationale toppers deel. Het werd opnieuw een topevent met prachtig golf in de hoofdrol! Birdies en eagles vielen uit de lucht op dag 1! Maar liefst drie keer viel een hole-in-one! Een heuse hattrick. 2 keer hole-in-one bij de heren, ??ntje voor Kevin Hesbois en ??n voor Nicolas Absil. Bij dames viel de eer voor Charlotte de Corte.

Wij vragen ons toch af of dit geen wereldrecord is...3 in ??n wedstrijdronde?

De ?Facilicom Amateur Open? maakt deel uit van de Federal Tour en staat bekend om zijn uitstekende organisatie waarbij de speler steeds centraal staat. E?n van de sterktes van dit Kampioenschap is zonder twijfel de unieke samenwerking tussen de drie co-organisatoren, namelijk de Vlaamse Vereniging voor Golf ? Flanders Nippon G.&B.C. Hasselt en hoofdsponsor Facilicom.

Op zondag 29 juni vond de ontknoping plaats met erg mooie resultaten! Bij de Heren behaalde Kevin Hesbois (Keerbergen G.C.) de eerste plaats met een score van 68, 73, 68; hiermee wordt hij tevens gekroond tot 'Kampioen van Vlaanderen'. Samuel Echikson (G. Chateau de la Tournette) eindigde als runner-up met een score van 71, 69, 73. Tadiotto Giovanni (Golf De Rigenee) behaalde de derde plaats en dit met 70, 72 en 72 slagen.

Bij de Dames werd Charlotte De Corte (Golfcentrum Puurs) gekroond tot winnares met een score van 68, 75 en 70 en Alicia Good (R. Antwerp G.C.) eindigde als runner-up met 73, 73 en 69 slagen. Diane Baillieux (R. Waterloo G.C.) behaalde ten slotte de derde plaats met 74, 70 en 71 slagen.

Het tweede luik van de ?Facilicom Golfweek? wordt verder gezet op 1 en 2 juli met de ?Facilicom Junior Open of Flanders?. Deze wedstrijd maakt deel uit van de Federal Junior Tour en wordt betwist op de golfbaan van Keerbergen.

Klik hier door naar de volledige resultaten bij de Heren

Klik hier door naar de volledige resultaten bij de Dames

Klik hier voor sfeerbeelden


Wedstrijdinfo Facilicom Amateur Open:

Wedstrijdverslag dag 2:

De baan en vooral de greens liggen er opnieuw schitterend bij. De greenkeepers van Flanders Nippon verdienen nu al een pluim voor het mooie werk.

Dag 2 staat in het teken van de cut. Na 36 holes gaan 60 en Ties door bij de heren en 24 en Ties gaan door bij de dame. De Vlaamse Vereniging voor Golf en haar team, alsook het scheidsrechterskorps staan opnieuw klaar voor een regen aan birdies en eagles! succes aan alle deelnemers.


Resultaten na ronde 2 heren

Resultaten na ronde 2 dames

Wedstrijdverslag dag 1

Kevin Hesbois en Charlotte de Corte nemen de leiding na dag 1.

Klik hier door voor alle resultaten :

Resultaten na ronde 1 Heren

Resultaten na ronde 1 Dames

Birdies en eagles vielen uit de lucht op dag 1! Maar liefst drie keer viel een hole-in-one! Een heuse hattrick. 2 keer hole-in-one bij de heren, ??ntje voor Kevin Hesbois en ??n voor Nicolas Absil. Bij dames viel de eer voor Charlotte de Corte.

Wij vragen ons toch af of dit geen wereldrecord is...3 in ??n wedstrijdronde?