Thumbnail pagina

Manon De Roey in 2018 op de LET !

Wat een seizoen! Ik haalde 12 van de 13 cuts op de LETAS Tour (Ladies European Tour Access Series, De Challenge Tour voor de dames zeg maar) met een derde plaats op het Forget Foundation PGA Championship, een vierde plaats op de Finnish Open en een baanrecord (7 onder par) op het Augas Santas Balneario & Golf Resort in Lugo, Spanje


Hierdoor eindigde ik zesde in de order of merrit van de Letas Tour. De top 5 krijgt een full card (categorie 7) en kan dus volgend jaar deelnemen aan al de Europese Tour wedstrijden.


Net niet dus? Toch wel !

Door het beperkt aantal tornooien op de LET dit jaar, zakten een aantal LET speelsters af naar de LETAS tour waardoor het eindplaatje enigszins werd vertekend. Zo eindigden er 3 speelsters (Megan McLaren, Valentine Derrey en Luna Sobron), die hun LET kaart halen via hun ranking in de LET order of merrit, in de top 5 van de LETAS order of Merrit. En dus schuif ik drie plaatsjes naar voor. Ik wist dit al een tijdje, maar kon er nog niets over zeggen aangezien de eindrankings pas definitief waren na de laatste wedstrijd in Dubai op 9 december.


Missie geslaagd dus.

Ik ben 3 jaar geleden Pro geworden met als objectief volledig speelrecht te krijgen op de Europese Tour binnen die drie jaar. Nu is het dus zover en dat verandert nog al wat. Eerst en vooral moet ik niet meer passeren via de Qualifying School en zal mijn speelteritorium zich uitbreiden naar de ganse wereld (met uitzondering van de USA waar de meeste wedstrijden van de LPGA tour worden gespeeld) Ook zal ik nu misschien eens iets kunnen overhouden aan het eind van het jaar, want het prijzengeld op de LET ligt aanzienlijk hoger dan op de LETAS. Niks vergeleken met de mannen, but that?s another story. Natuurlijk staat daar tegenover dat mijn reiskosten aanzienlijk zullen verhogen met nog al wat wedstrijden in Azie, Australie en het Midden Oosten. Hopelijk is de kalender van de LET in 2018 wat uitgebreider in Europa want in 2017 was het maar magertjes. Maar daarnaast kan ik ook nog altijd deelnemen aan alle LETAS wedstrijden gezien mijn ranking op die Tour. Het belooft dus een druk seizoen te worden in 2018.

Eerste wedstrijd wordt waarschijnlijk de Oates Victorian Open die van 1tot 4 februari wordt gespeeld op het 13th Beach in Barwon Heads. Let?s Go !

Mijn volgende objectieven ?

Eerst en vooral die kaart bevestigen voor de volgende jaren door eind 2018 te eindigen in de Top 80 Van LET order of merrit. En dan? De Olympische spelen van 2020 in Japan natuurlijk.