Thumbnail pagina

Meet the team: Marc

Als CEO van Golf Vlaanderen neemt Marc Verneirt de dagelijkse leiding op zich. Qua specifieke rol is hij voornamelijk actief in projecten rond milieu en ruimtelijke ordening evenals sponsoring en marketing.

Hoe lang werk je al binnen Golf Vlaanderen en wat inspireerde je om voor Golf Vlaanderen te werken?

Marc: Ik ben bij Golf Vlaanderen sinds de oprichting in 2001. Mijn opleiding als bioloog en mijn passie voor sport hebben mij ertoe aangezet om aan de slag te gaan in het golflandschap. Ik vond het geweldig om mijn wetenschappelijke achtergrond te combineren met mijn liefde voor sport en deze passie over te brengen op anderen.

Wat is het leukste aspect van jouw job?

Marc: Het leukste aspect van mijn job is de veelzijdigheid ervan en het werken met mensen die dezelfde passie delen. Of het nu gaat om de GV-staff of de vrijwilligers, we hebben allemaal een gemeenschappelijk doel: golf laten groeien en ontwikkelen in Vlaanderen. Het is geweldig om te zien hoe iedereen zich inzet en samenwerkt om dit doel te bereiken.

Wat zijn je interesses of hobby's buiten het werk?

Marc: Buiten het werk geniet ik van reizen en het bijwonen van muziekfestivals. Ik ben ook een fervente supporter van alle Belgische sporters en volg graag hun prestaties in verschillende sporten.

Marc 2

Kun je ons een van je mooiste herinneringen of verdiensten binnen het werk delen?

Marc: Na meer dan 25 jaar zijn er te veel mooie herinneringen om op te noemen, maar een van de hoogtepunten was zeker de start van Golf Vlaanderen. We werden geconfronteerd met talrijke uitdagingen op het gebied van ruimtelijke ordening, maar zijn blij om vandaag vast te stellen dat alle 18 holes banen er nog steeds zijn. Dat was destijds allesbehalve vanzelfsprekend.

Andere hoogtepunten waren onder meer het uitroepen van golf tot "sport van het jaar" in 2013, hoe we met de crisis zijn omgegaan door middel van het "Park en Play"-initiatief, het opzetten van het "Start to Golf"-programma, het lanceren van onze golf-app en het feit dat ikzelf als eerste golf kan vertegenwoordigen zijn in een overkoepelende sportorganisatie.

Maar vooral op sportief gebied zijn er verschillende memorabele momenten, zoals de eerste overwinning van Thomas Pieters op de Tour, zijn deelname aan de Ryder Cup, evenals de prestaties van Nicolas Colsaerts in 2012, waarbij ik het "Miracle of Medinah" voorspelde in de studio van de Zevende Dag. Daarnaast was er ook de wereldtitel voor Thomas Pieters en Thomas Detry en het feit dat we GV-spelers hadden op zowel de Ladies European Tour, de European Tour, de Challenge Tour en de LetAccess Tour.