Thumbnail pagina

Minister-president Kris Peeters met mooie woorden voor de golfsport

De minister-president Kris Peeters was samen met VVG voorzitter Jacky Mouligneau, burgemeester Marc Van De Vijver en GC Beveren Voorzitter Mark Van De Vijver spreker tijdens de opening van de 9 holes baan op Beveren. 
Ter gelegenheid van deze opening  heeft hij zich geout als 'al een beetje golfer' en liet hij zijn licht schijnen over golf en Beveren GC... enkele passages: 

'De verkiezing van Golf als Sport van het Jaar is er niet voor niets gekomen. Want golf is een sport die alsmaar aan populariteit wint. Het is allang niet meer de sport voor de rich & famous; de sport die zogezegd vooral dient om business deals af te sluiten in een aangename omgeving. Neen, de golfsport democratiseert en wordt stilaan een echte volkssport.' Die populariteit heeft verschillende redenen volgens Kris Peeters: 'Het succes van Nicolas Colsaerts speelt zeker mee. Laten we dat het ?Kim & Justine?-effect noemen. Maar zeker zo belangrijk, zijn de inspanningen van de clubs om nieuwe leden aan te trekken.'

 

Kris Peeters had ook oog voor de lange vergunninsgweg en de volhardig die hiervoor nodig was en feliciteerde Beveren ook met haar inspanning omtrent Golf&Milieu.


'Ik wil u van harte feliciteren met uw inspanningen om ook de natuurverenigingen en de milieudiensten van de Vlaamse overheid te betrekken in het ontwerp. Dankzij uw overleg met het Agentschap voor Natuur en Bos, Natuurpunt en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, is het natuurgebied waar deze golfbaan in ligt, perfect in ere gehouden. Bovendien kan iedereen hier van die prachtige natuur komen genieten. Een zoveelste bewijs dat dit een open club is, die iedereen met open armen ontvangt.'

 

 

Na de complimenten van de minister van Sport & Ruimtelijke Ordening dhr. Philippe Muyters betreffende de campagne 'Sport van het Jaar' opnieuw bemoedigende worden voor de golfsector en Beveren die aantonen dat de Vlaamse Regering de golfsport zeker wenst te ondersteunen waar ze kan.  Zo meldde minister Muyters: ?Het Sport Vlaanderen concept Sporttak in de Kijker helpt bij de sportpromotie in Vlaanderen. Onder meer dankzij deze actie is de golfsport in 2013 een waar succesverhaal.?