Thumbnail pagina

Na sterke prestatie op 'Belgian Challenge Open' richt Kevin Hesbois zijn pijlen nu op 'Facilicom Amateur Open'

De ?Belgian Challenge Open? ? die van 19 tot 22 juni gespeeld werd te Cleydael G.C. ? was een groot succes. Zowel wat betreft de organisatie, met vele complimenten voor onder meer organisator Luc Feremans, als wat betreft de goede baancondities en de talrijke opkomst. Wist je dat deze topwedstrijd zo?n 3.500 bezoekers mocht verwelkomen over de 4 dagen? Dit mede dankzij de goede samenwerking tussen Antwerp Golfschool en Cleydael G.C., proficiat!

Bovendien werden er opvallende sportieve prestaties geleverd met o.a. Kevin Hesbois (tevens ex-leerling van de VVG-Topsportschool) die een mooie score afleverde. Hij overleefde als enige amateur de cut en eindigde met een score van 66, 70, 74 en 72 op een erg goede 54e plaats!

Kevin Hesbois: 'Ik heb erg genoten van de steun die het talrijke publiek me gaf. Ook de organisatie en de hulp van de vele vrijwilligers waren zeer goed en de baan lag er top bij. In ??n woord: SUPER!'

Kevin is 23 jaar oud en speelt al sinds jonge leeftijd voor Keerbergen G.C. Nadat hij de VVG-Topsportschool doorliep, trok hij naar het US College-circuit bij Lamar.

Bij zijn terugkeer uit de Verenigde Staten opteerde Kevin ervoor nog enkele jaren amateur te blijven en dit met de steun van de KBGF en de VVG. Via de KBGF krijgt hij de kans om deel te nemen aan verschillende top amateurwedstrijden en kon hij reeds meespelen in enkele wedstrijden van de Alps Tour. Dankzij zijn goede prestaties behaalde hij hier in 2013 een speelcategorie. Binnen de VVG vervolgens krijgt hij steun voor zijn omkadering vanuit het Top Golf Vlaanderen-programma.

De cut overleven was voor Kevin een sterke prestatie en momenteel is het voor hem uitkijken naar een mooie zomer met het EK Amateur in Finland en het WK later in het seizoen als topprioriteiten...en natuurlijk is er de ?Facilicom Amateur Open? die dit weekend plaatsvindt in Hasselt. Dikke proficiat Kevin en we blijven duimen voor goede resultaten!

Luc Feremans van Cleydael GC met winnaar William Harrold