Thumbnail pagina

Nicolas Colsaerts in Ryder Cup 2012!

Persbericht

Maandag 27 augustus 2012


Als eerste golfspeler uit de Benelux, en als eerste Belg aller tijden, kreeg Nicolas vandaag het unieke nieuws te horen dat hij de Europese kleuren mag verdedigen in de Ryder Cup. De Ryder Cup is het allerhoogst bereikbare event voor een golfer en brengt Nicolas tussen de grootse spelers van de wereld zoals Tiger Woods, Bubba Watson, Luke Donald, Rory McIlroy, Sergio Garcia, Phil Mickelson,… een jongensdroom die in vervulling gaat.

De Ryder Cup is de tweejaarlijkse ontmoeting tussen Europa en de VS waarbij de 12 beste van elk continent tegen elkaar strijden voor de ultieme eer. De Ryder Cup is het 3e grootste sportevenement ter wereld en gaat door op de Medinah Country Club nabij Chicago (USA) van 25 tot 30 september. Europa gaat de strijd aan als titelverdediger en heeft zelfs 4 van de laatste 5 edities gewonnen.

Nicolas Colsaerts won in 2012 het Wereldkampioenschap Matchplay en werd runner-up op de Volvo China Open ? de wedstrijd die hij in 2011 won. Zijn overwinning in 2011 was de eerste winst van een Belg op de Europese Tour in 37 jaar. Hij eindigde ook 7e in de British Open 2012, wat sinds 1974 niet meer gebeurde voor een Belg in een Major. Momenteel staat hij 33e op de wereldranking en 7e  op de ranking van de Europese Tour.

'Ik wilde dit al als kleine jongen', aldus Nicolas Colsaerts. 'En ik denk dat ik het levende bewijs ben van iemand die iets wilde en graag alles wilde doen om dat doel te bereiken.'


'We hebben veel ervaring', zegt Olazabal. 'Het is geen gok om Nicolas een wildcard te geven. Hij heeft veel passie en karakter laten zien. Zijn verlangen en vastberadenheid om in het team te komen, waren enorm. Daarnaast heeft hij het goed gedaan in het matchplaytoernooi in Spanje: gedeeld derde en eerste.'


Deze selectie beloont Nicolas voor zijn harde werk en de jarenlange opofferingen. Een kers op de taart van zijn fantastische seizoen. Proficiat van de ganse golfwereld.

Meer info: www.rydercup.com, www.nicolascolsaerts.com of www.europeantour.com