Thumbnail pagina

Ontdek de Kampioenschappen kalender 2015!

Starten doen we op deze kalender met de senioren. Op 13 mei speelt deze leeftijdsgroep het Kampioenschap Clubteam Super Senioren. Deze competitie is dan wel van naam veranderd, de spelformule blijft onveranderd. In teamverband zullen de deelnemende senioren hun clubkleuren verdedigen. Inschrijven kan indien je als senior in het bezit bent van hcp. 26.4 of lager.

Voor het tweede jaar op rij is Honda titelsponsor van het Honda Senioren 4BBB Kampioenschap dat dit jaar gespeeld wordt op 27 mei te Cleydael G.&C.C. Inschrijven kan in duo met een gezamenlijke handicap van max. 35.0 en dit via de interactieve kalender op www.golfvlaanderen.be.

Wens je deel te nemen aan het Kampioenschap van Vlaanderen Senioren Single Stroke Play? De competitie loopt opnieuw over 2 dagen, 16 en 17 juni, en wordt betwist op de golfbaan van de Koninklijke G.C. van Belgi?. Het Kampioenschap is toegankelijk voor mannelijke spelers geboren in 1960 of vroeger en met een max. hcp. van 16.4. Als vrouw dien je geboren te zijn in 1965 of vroeger en in het bezit te zijn van een max. hcp. 18.4. Er wordt gestreden voor de titel Kampioen van Vlaanderen bij de Senioren alsook bij de Dames, de Heren en de Super Senioren.

Voor de zevende editie op rij neemt Facilicom de sponsoring van de Facilicom Amateur Open voor zijn rekening. Net zoals vorig jaar zal dit kampioenschap ? onderdeel van de Federal Tour - over 3 dagen gespeeld worden waardoor het een categorie krijgt op de wereldranking. H?t moment om de nationale toppers aan het werk te zien dicht bij huis.

Het kleine broertje van de Amateur Open, de Facilicom Junior Open, vindt vervolgens plaats op 1 en 2 juli te Keerbergen G.C. De deelnemers spelen er in 4 categorie?n: U12, U14, U16 en U18 en de competitie maakt deel uit van de Junior Tour KBGF.

De Kids gaan aan de slag op 12 september met de grote finale van de VVG Kids Trofee, ook wel het Kampioenschap van Vlaanderen voor Kids onder 12 jaar. Na 3 wedstrijden in elke zone, zullen 72 finalisten strijden voor de titel van Kampioen in hun categorie. Om te kunnen deelnemen dien je als spelertje geboren te zijn tussen 2002 en 2008. Onder 10 jaar dien in het bezit te zijn van een baanpermissie en als je tussen 10 en 12 jaar bent is een GVB vereist. Als 13-jarige dien je een handicap voor te leggen.

Tot slot belooft de finale Telenet Beker van Vlaanderen opnieuw een groot golffeest te worden. Van de 4.000 deelnemers aan de kwalificatiewedstrijden, zullen zo?n 72 finalisten op 26 september strijden voor een mooi resultaat in hun categorie.

Meer informatie en inschrijven via de interactieve kalender op www.golfvlaanderen.be

Klik hier voor de Kampioenschappen Kalender 2015