Thumbnail pagina

Ontdek onze eigenzinnige terugblik op het VVG-seizoen met 15 hoogtepunten van 2015


15. Start to Golf-dag: Zo'n 4.000 golfontdekkers swingen en putten op 19 april

Naast een balletje slaan op de driving range, kregen de Start to Golfers op heel wat clubs ook een inleiding in een ander zeer belangrijk onderdeel van het golfspel, nl. het putten. In totaal kwamen zo'n 4.000 ge?nteresseerden op 19 april proeven van onze fantastische sport.
14. Golf on the Road: Golf on the Road vertoeft in zomerse sferen

Tijdens de zomermaanden was de VVG, in teken van de Zomer Sportpromotietoer, met Golf on the Road aanwezig in 5 verschillende kuststeden. Heel wat nieuwsgierigen, van kids tot senioren, kwamen mee een balletje slaan om er te proeven van de golfsport.
13. Facilicom Golfweek kroont beste amateur- en junior spelers!

De Facilicom Golfweek vormt ??n van de toppers binnen het competitieve luik van de VVG-kalenders. Via het charmante scorebord werd opnieuw aan livescoring gedaan en heel wat familie en vrienden kwamen tijdens zowel de Amateur- als Junior Open aan de zijlijn supporteren!
12. Grote Prijs Initiator: Initiators krijgen diploma overhandigd tijdens 2de editie Grote Prijs Initiator

Voor het tweede jaar op rij werd iedereen, die ooit de opleiding tot initiator volgde, getrakteerd op een golfwedstrijd en bijhorend glas van de vriendschap. Als kers op de golftaart kregen de afgestudeerde initiators van dit jaar hun diploma overhandigd.
11. VVG-Jeugdsportfonds: VVG-Jeugdsportfonds bereikt met haar initiatieven recordaantal niet-golfende jongeren!

Het Jeugdsportfonds mocht voor dit jaar 32 clubs financieel ondersteunen en 13 labels uitreiken. Wist je dat dit project, dankzij allerlei initiatieven door de clubs, nog nooit zoveel niet-golfende kinderen bereikte?
10. Mobicart: VVG draagt Mobicart een warm hart toe

Sinds dit jaar is Mobicart, een organisatie die minder mobiele golfers in staat wil stellen golf te blijven beoefenen, actief in Vlaanderen. De organisatie, door de VVG een warm hart toegedragen, heeft momenteel 7 aangesloten VVG-clubs.
9. Telenet Beker van Vlaanderen: Titelsponsor Telenet legt deelnemers Beker van Vlaanderen opnieuw in de watten

Telenet leverde ook dit jaar haar waardevolle steun aan de Beker en was onder meer aanwezig met haar Valet Service, die voor dit jaar meer dan 19.500 golfclubs van deelnemers opblonk op verschillende kwalificaties en finales!

8. Flor Van Alsenoy: Oudste golfer van Vlaanderen mocht 100 kaarsjes uitblazen!

In augustus werd de oudste golfer van Vlaanderen, Flor Van Alsenoy, in de bloemetjes gezet op zijn home club Rinkven. Een mooi moment voor een erg mooie en nog bijzonder kwieke meneer!
7. VVG Scholen Team Kampioenschap: Tweede editie brengt winst voor KA2 Topsportschool

Op 25 oktober werd in duo gestreden voor de winst van hun school. Het was uiteindelijk KA2 Topsportschool Hasselt, tevens de school die onze topsporters herbergt, die zegevierde.
6. Sport Vlaanderen Sportinnovatiecongres: Golf aanwezig op eerste Sport Vlaanderen Sportinnovatiecongres

Op 15 oktober vond voor de eerste maal het Sport Vlaanderen Sportinnovatiecongres plaats. Ook golf was er maar liefst 4 maal aanwezig en dit met de VVG-app, het project Approach golf, G-golf en de intelligente federatiekaart.
5. Dames - en Senioren Trofee: Dames en senioren worden getrakteerd op gloednieuwe Trofee!

In juni vond de allereerste editie plaats van de VVG Dames Trofee, waarbij goed golf ?n veel plezier centraal stonden! In juli vervolgens gaven de senioren de aftrap van hun trofee, met de mooie steun van titelsponsor Van Lanschot.
4. Thomas aanwezig op VVG Kids Trainingen: Thomas traint mee met de Kids!

Geen normale trainingsdag voor de VVG Kids op 24 oktober! Thomas kwam die dag immers meetrainen en gaf de aanwezige spelertjes heel wat bruikbare tips & tricks. De kids gaven hun ogen ?n oren rijkelijk de kost die dag!
3. Thomas Detry schittert in amateur ranking!

VVG'er Thomas Detry behaalde midden september (week 38) de hoogste notering ooit van een Belgische amateurspeler op de World Amateur Golf Ranking. Hij stond er immers een tijdje op de 5de plaats genoteerd en was zo de 3de Europeaan op de ranking.
2. VVG-app: VVG-app brengt golfinfo snel en dichtbij

Sinds maart van dit jaar kan de golfer dankzij de VVG-app ook 'swipen' doorheen zijn persoonlijke golfinfo en is deze steeds binnen handbereik. Wist je dat deze app al meer dan 16.000 keer gedownload werd?
1. Thomas Pieters zegeviert 2 maal op Europese Tour!

Thomas Pieters rijfde dit seizoen maar liefst 2 maal een overwinning binnen, in Tsjechi? en Nederland. Erg bijzondere momenten voor de golfsport in Vlaanderen!