Thumbnail pagina

Onze partner Sporting Telenet stelt voor: Een bewogen week voor Colsaerts

Nicolas Colsaerts won vorig jaar niet zo gek veel toernooien en heeft dus ook niet zo veel titels te verdedigen. Op het Volvo World Matchplay in het Bulgaarse Kavarna echter w?l. Vorig seizoen won hij dat officieuze WK in het Spaanse Andalucia en begin deze week vertrok hij dan ook richting Oost-Europa met de ambitie om zijn titel te verlengen. Stakingen bij het bagagepersoneel hebben zijn voorbereiding echter grondig verstoord.


De 30-jarige Brusselaar nam maandag het vliegtuig richting Sofia, maar door de stakingen bij bagage-afhandelaar Swissport bleven zijn golfclubs langer dan gepland om Belgische bodem. Colsaerts' moeder was al met een reserveset naar Parijs vertrokken, om daar een vliegtuig naar Sofia te nemen, maar die vlucht werd geannuleerd. Via de sociale media en met de hulp van het personeel op de luchthaven van Brussel werden de clubs van Colsaerts dan toch teruggevonden, waarna vader Patrick Colsaerts met een priv?vliegtuig naar Bulgarije trok. Daar kwam hij dinsdagnacht aan.

 

?Het was een drukke bedoening?, verklaarde Colsaerts, die zich in de groepsfase moet meten met de Zuid-Afrikaan Branden Grace en de Thai Kiradech Aphibarnrat. ?Ofwel moesten mijn clubs hier geraken, of het was spelen met een willekeurig stel clubs, iets wat ik absoluut niet wilde doen, omdat ik hier mijn titel moet verdedigen. Het was erg vervelend. Ik ben al twee dagen training kwijt. Ik ben echter gewoon van veel te reizen en weet dat zulke dingen kunnen gebeuren. Gelukkig is mijn vader hier dan gearriveerd met mijn clubs.?

 

Hopelijk speelt deze verstoorde voorbereiding Nicolas geen parten in het warme Bulgarije.

 

 

Programma Sporting Golf einde mei:

 

- 16 tot 19 mei: Volvo World Match Play Championship (European Tour)

- 16 tot 19 mei: HP Byron Nelson Championship (US PGA Tour)

- 23 tot 26 mei: BMW PGA Championship (European Tour)

- 23 tot 26 mei: Crowne Plaza Invitational (US PGA Tour)