Thumbnail pagina

Opening 9 holes baan Beveren en opening 9 holes baan Koksijde!

Na jaren van stilte inzake golfaanleg in Vlaanderen is er in 2013, tijdens het campagnejaar Golf d? sportvanhetjaar is, eindelijk opnieuw beweging op dit vlak.

Beveren opent zijn 9 holes Championship Course en Koksijde opent ook 9 holes op weg naar de afwerking van het volledige project (27 holes) in de loop van 2014.

Belangrijke aanwezige was Minister-president Kris Peeters die bekende zelf al een beetje golfer te zijn ?n het een zeer aangename sport vindt.

vlnr Mark Van De Vijvere Voorzitter Beveren GC,
Minister President Kris Peeters en Voorzitter VVG Jacky Mouligneau

Golfarchitect Pern met burgemeester van koksijde Vandenbussche

 

Beveren: Peter van Himste (Facebook Foto's Beveren)

Koksijde Golf Ter Hille

Daarnaast zijn de werken volop bezig in Damme voor extra 9 holes, heeft Puurs de stap gezet van 6 naar 9 holes, is de bouw van een cluhuis gestart in Winge, herinneren wij u graag de uitbreiding van Westgolf van 6 naar 9 van vorig jaar en de opening van Golfschool Ranst.

Toch allemaal nieuwe initiatieven die een 'boost' zijn voor onze sector en die niet mogelijk waren enkele jaren terug. Jarenlang, geduldige samenwerking vanuit de VVG, haar raad van bestuur ?n haar commissie ruimtelijke ordening met de overheden, kabinetten en administraties hebben hiertoe bijgedragen.

Hopelijk komen ook de andere projecten snel concreet.

De promotiecampagne zet heel wat mensen aan tot de golfsport maar enkel met goede golfontwikkeling zal het mogelijk zijn om door te groeien tot de 50 000 golfers in Vlaanderen.