Thumbnail pagina

Orleith Buckley versterkt topsportomkadering VVG

Na het plotse overlijden van Ramsay mc Master diende de VVG op zoek te gaan naar een volwaardige en internationale opvolging.  Deze zoektocht bracht ons met de steun Ryan Lumsden bij de Ierse Golf Federatie.  Orleith Buckley is fysiotherapeute ?n heeft een Master in sportgeneeskunde en werkte sinds 1997 samen met Ramsay.   Zij werkte via de Ierse Golf Federatie onder andere met toppers zoals Rory Mcilroy en de topamateurs Lisa en Leona Maguire.

 

Orleith was vorige week voor het eerst op de VVG Topsportschool en binnen het Top Golf Vlaanderen programma actief.  Samen met Ryan Lumsden die de biomechanica voor zijn rekening neemt zal zij 2 ? 3 keer per jaar de screenings voor haar rekening nemen.  Op deze manier krijgt onze eigen kinesist Koen Marx de nodige internationale ondersteuning en golfervaring als feedback.  

 

Binnen de topsportwerking, die onder leiding staat van Karine Guerman en David Petrie, zijn er 3 internationale experten actief nl. Pete Cowen (golftechnisch), Ryan Lumsden (biomechanica) en Orleith Buckley (fysio).

 

Daarnaast zijn er ook toptrainers van eigen bodem actief nl.  Ellen Smets (golftechnisch, ex LET speelster), Rudi Heylen (mentaal en werkt oa. voor Club Brugge en verschillende olympi?rs), Raf Van Dijck (voeding), Marcel Reymen (fysiek) en binnen 18+ Top Golf Vlaanderen Didier de Vooght (coursemanagement, ex-Tour speler), Nathan kahan (mentaal, ex olympi?r en werkt met verschillende topatleten). De co?rdinatie van de uitvoering van al deze domeinen gebeurt door Patsy Van Baarle.

 

Hieronder enkele beelden van Orleith Buckley actief op de VVG topsportschool: