Thumbnail pagina

Oudste golfer van Vlaanderen Flor Van Alsenoy blaast 100 kaarsjes uit en bewijst dat golf d? life time sport bij uitstek is!


?Golf houdt me actief en ik doe het vooral voor de fysieke beweging en het plezier met de mensen op de club.?

Sinds wanneer golft u?
Ik ben meer dan 30 jaar geleden begonnen, toen ik 68 jaar was. Een vriend van mij heeft me meegenomen naar de golfclub van Rinkven en zo ben ik in contact gekomen met de sport.
Gezien mijn oudere leeftijd, had ik nooit de intentie om een lage handicap te behalen. Wat voor mij het belangrijkst was, en nu nog steeds, is de fysieke beweging en het sociale contact hier op de club.

Golft u nog vaak?
Tot voor kort speelde ik meermaals per week, maar door gezondheidsproblemen is dat de laatste maanden wat verminderd. Ik probeer wel nog regelmatig te spelen, al ben ik niet meer zo goed te been.

Wat vindt u het mooiste aan de golfsport?
De beweging die ik erdoor heb en het contact met de leden. De club telt een groot aantal senioren, die me meteen in de armen gesloten hebben bij mijn start hier 30 jaar geleden.

Wat is het geheim voor uw mooie leeftijd, zit golf er voor iets tussen denkt u?
Dat denk ik wel, omdat het mij actief houdt. Naast voldoende bewegen, probeer ik ook op mijn voeding te letten. Daarnaast zullen mijn goede genen er ook wel voor iets tussen zitten zeker?

Dikke proficiat Flor en nog veel golfplezier gewenst!

Klik hier voor meer informatie