Thumbnail pagina

Oudste golfers, 99 en 96 jaar, spelen tegen elkaar!

Oudste golfers, 99 en 96 jaar, spelen tegen elkaar!  Op woensdag 14 september speelden de twee oudste nog actieve golfers van Belgi? tegen elkaar. 99-jarige Firmin Van Wambeke (Damme) nam het op zijn thuisbaan Damme G.C.C. op tegen de 96-jarige Antwerpenaar Flor Van Alsenoy (Rinkven).

Wie won? Dat deed er niet toe… de match bewees aan dat golf een echte life time sport is. Life Time Golf is een project van de VVG om Seniorengolf te promoten binnen de clubs. Golf is een echte Life Time sport! Je kan het blijven spelen tot hoge leeftijden en blijft er niet alleen fysiek mee in vorm, maar er is ook een belangrijke sociale factor. Je speelt het met iedereen, jong en oud. Firmin speelt zo regelmatig samen met zijn achterkleinkinderen en dankzij het faire handicapsysteem kan Firmin nog vaak het vuur aan de schenen leggen van de jongeren. Wist u dat golfers gemiddeld 5 jaar langer leven? Een 18 holes golfronde is immers 8 tot 10 km stappen, 4 uur bewegen in de buitenlucht, wat goed is voor de gezondheid (cholesterol, bloeddruk, u blijft fit,…). Begin dit jaar bracht de VVG nog een infobrochure uit voor haar clubs met tips en advies om Golf als Life Time sport te promoten.


Jongste is 4 en oudste golfer is 99!

 

Golf is een sport voor jong en oud, sportief en minder sportief, alleen of met het hele gezin genieten van de natuur. Wist u dat de jongste golfers van Vlaanderen 4 jaar zijn! De tweeling Lukas en Pepijn Vitse van Westgolf zijn de allerjongste golfers van Vlaanderen. De oudste golfer van Vlaanderen is 99jaar en actief in Damme Golf & Country Club.


 

Meer dan 33 000 gepassioneerde mensen beoefenen ondertussen onze sport, dat is meer dan het dubbele tegenover 15 jaar terug en 50% daarvan is 50+. Toch is er een trend dat meer jongeren onze sport ontdekken maar met deze match is bewezen dat het ook een sport is die je kan blijven doen op latere leefitijd.  

 


Meer info over Golf als Life Time Sport: /files/uploads/2010177_SENIORBROCHURE.pdf