Thumbnail pagina

PGA CHAMPIONSHIP 2012 ? laatste Major van het jaar

 

Het PGA Championship is de laatste grote afspraak voor de cr?me de la cr?me van de golfwereld. Zowel de toppers uit Europa als uit de US PGA Tour zijn van 9 tot 12 augustus van de partij in South Carolina. Op Sporting Golf mis je geen seconde van de laatste Major van het jaar.


Europeanen en Majors, het blijft een lastige combinatie. De laatste vijf jaar werd de Amerikaanse hegemonie op de grote toernooien doorbroken door enkele (Noord-) Ierse en Zuid-Afrikaanse zeges, maar op het PGA Championship lijkt het voor buitenlanders nog moeilijker om de bloemen te pakken. Van de 93 voorbije edities, werden er 77 gewonnen door een Amerikaan. In 2008 was de Ier P?draig Harrington de eerste Europeaan die de Wanamaker Trofee mee naar huis mocht nemen.

 

Vorig jaar waren plaatsen ??n en twee opnieuw voor thuisspelers. Keegan Bradley haalde het in een playoff van zijn landgenoot Jason Dufner. Bradley is net als de Duitser Martin Kaymer, de winnaar van 2010, ook dit jaar ??n van de favorieten op eindwinst. Maar liefst 16 ex-winnaars van de PGA Championship worden in het veld verwacht. Grootste naam en nog altijd een enorme blikvanger: viervoudig winnaar Tiger Woods. Hij is er intussen 36 en zijn laatste Major-overwinning dateert uit 2007, toen was hij de sterkste in… het PGA Championship.

 

Ondanks dat hij al lang niet meer van een Major-overwinning heeft geproefd, blijft Woods voor de bookmakers de uitgesproken favoriet. De Engelsman Lee Westwood, dit jaar nog de sterkste in de Scandinavische Masters, en de Noord-Ier Rory McIllroy zijn de voornaamste challengers. Aanstormend talent McIllroy won vorig jaar de US Open en was ook favoriet voor de US PGA, maar een polsblessure strooide toen roet in het eten. Het is koffiedik kijken hoe de 23-jarige wonderboy het er dit jaar vanaf zal brengen. De Engelsman Luke Donald, het huidige nummer 1 van de wereld, won nog nooit een Major en wil die lacune van zijn palmares vegen.

 

Ook onze landgenoot Nicolas Colsaerts tekent present op de Ocean Course in South Carolina. Na zijn sterke prestaties op de Open de France en de Schotse Open is hij opgeklommen tot de 35ste plaats op de wereldranglijst. Op de US Open van dit jaar werd hij 27ste, zijn beste prestatie tot nog toe op een Major.

 

Volg het PGA Championship van 9 tot 12 augustus op Sporting Golf!