Thumbnail pagina

Pieters en Detry zijn wereldkampioen

Met de overwinning op de World Cup Golf boekte Pieters (26) zijn 4e zege na de Czech Masters, de KLM Open en de Made in Denmark.

Het doet enorm deugd, aldus Thomas Pieters. Het is een tijd geleden dat ik won en dit voelt even goed aan als een individuele titel. Ik ben echt heel, heel blij!

Voor de 25-jarige Detry was het na zijn overwinning op deChallenge Tour, zijn eerste overwinning op het hoogste niveau.

Onze namen op het lijstje kunnen zetten tussen al die topspelers (zoals Woods, Palmer, Nicklaus, Ballesteros) en grote namen die ooit de Cup wonnen, voelt erg speciaal, voegde Detry eraan toe.

Thomas en Thomas, niet alleendezelfde voornaam!

De Thomassen go way back: als jeugdspelers ontmoetten zij elkaarregelmatig op regionale en nationale wedstrijden en speelden zij samen in hetBelgian Team bij de Amateurs. Reeds toen bewezen ze hun fantastische teamspirit met een overwinning op het EK Boys -18 en een top 8 plaats op het WKHeren in 2010.

Ook toont hun weg naar de top opvallend veel gelijkenissen

  • Zowel Pieters als Detry zaten op de GolfVlaanderen Topsportschool. Pieters studeerde af in 2010, Detry in 2012.
  • Bij de Amateurs tot 18 jaar werden zij in 2010beide geselecteerd als spelers voor het Continentale Team in de Jacques L?gliseTrophy, een 2-daags golftornooi waarbij een Brits/Iers team het opneemt tegeneen Europees continentaal team.
  • Op nationaal niveau mochten zij alle twee de wisselbekers Philippe Chabeau en Jack Du Vivier inontvangst nemen, de bekroning tot beste Belgische Amateurspeler van het jaar(U18 en Heren).
  • Na de Topsportschool gingen ze beide naarIllinois College in Amerika om studies en golf te combineren.
  • Met hun College Team werden zij in 2013runner-up in de NCAA Division 1 Men?s Golf Championships, de belangrijkstecompetitie in Amerika voor College golf.
  • Beide werden geselecteerd voor de Palmer Cup,een prestigieuze wedstrijd tussen de beste 8 Amerikaanse studenten en de beste8 Europese.
  • Samen met Nicolas Colsaerts zijn Thomas enThomas d? ambassadeurs voor het Belgische golf en voor de BKO (BelgianKnockout) ? de nieuwe European Tour wedstrijd in Belgi? ? in het bijzonder.
  • Als Rookie op de European Tour behaalden zowelPieters als Detry vlot hun kaart voor het daaropvolgende jaar met beide een top90 notering in de Race to Dubai: Pieters 83e in 2014 en Detry 86ein 2017

Bekijk hier het interview van de Thomassen na hun overwinning: