Thumbnail pagina

R&A steunt 'Golf op School'


DEVELOP THE GAME !De R&A die samen met de U.S.G.A. d? wereldmacht in het golfgebeuren vormt, heeft als ??n van zijn hoofdtaken het promoten en ontwikkelen van de golfsport wereldwijd. Met een jaarlijks budget van ongeveer ? 5 miljoen worden tal van initiatieven ondersteund, waaronder nu ook het VVG-project Golf op School.

De VVG mocht gratis 5 kits softmateriaal en 30 sets juniorclubs ontvangen, die het mogelijk maken om nieuwe idee?n binnen het project uit te werken.

?We denken daarbij vooral aan een samenwerking met SVS (de Stichting Vlaamse Schoolsport), zodat zo veel mogelijk scholen gebruik kunnen maken van het softmateriaal, dat zich uitstekend leent tot een eerste kennismaking met golf?, vertelt Katrien Pauwels, die medewerkster is bij de VVG.

?Ongeveer 300 leerkrachten en studenten L.O. volgen jaarlijks onze bijscholing B-golf en zijn zeer enthousiast over het gebruik van dit materiaal op hun school. Het kan immers zowel indoor als outdoor gebruikt worden en het is makkelijk hanteerbaar, zodat zelfs de jongste spelertjes de bal weten te raken', zegt Katrien.

 

?Ook tijdens de aspirant-opleiding bij clubs werken we met het softmateriaal, hetgeen vrijwilligers toelaat om initiaties B-golf aan klasgroepen te begeleiden. Ook de R&A benadrukte trouwens het grote belang van die samenwerking tussen scholen en golfclubs om toekomstige spelertjes aan te trekken! Momenteel hebben reeds 12 clubs een aspirant-opleiding achter de rug. Nog 40 te gaan dus..? lacht Katrien.