Thumbnail pagina

Ryder Cup 2016 m?t Thomas Pieters! #GoThomas #Teameurope


De baan, spelvormen, de teams van dit unieke event.

Hazeltine National Golf Club in Chaska, in de Midwest-staat Minnesota is een heuvelachtige parkbaan van architect Robert Trent Jones en is 6.971 meter lang.

Hazeltine is al heel vaak gastheer geweest van grote toernooien (onder meer het US PGA Championship van 2002 en 2009 en het US Open van 1970 en 1991). De volgorde van de holes is voor de Ryder Cup gewijzigd, met name omdat er door de aanpassingen meer ruimte kon worden verkregen. Op de slotholes is vlakbij de greens water in spel. Die waterpartijen zullen ongetwijfeld voor veel drama zorgen.

De Ryder Cup-bestaat uit vijf matchplay-sessies.
? Vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober: ?s ochtends vier foursomes (om en om slaan), ?s middags vier fourballs (best ball). Per partij ??n punt voor winst, een half punt bij een gelijkspel.
? Zondag 2 oktober: 12 singles. Per partij ??n punt voor winst, een half punt bij een gelijkspel.
Bij een 14-14 gelijkspel behoudt titelverdediger Europa de beker. Amerika heeft dus 14,5 punten nodig om de beker te winnen.

Volg zeker ook www.rydercup.com voor alle info over de teams, de opstelling en heel wat videomateriaal en foto's van dit unieke event.

Heel wat clubs doen speciale Ryder Cup acties!

Alle clubs die een Ryder Cup actie doen krijgen van de VVG een pakket bierviltjes om de goeie sfeer te geven bij het kijken op al die grote schermen. Waar kan je samen supporteren?

Millennium Golf: Op zondag 2 oktober organiseert de Thomas Pieters fanclub een Single Stableford wedstrijd. Inschrijvingen zijn open voor iedereen (via i-Golf). Bovendien kan je zondag na de wedstrijd vanaf 16.00 u. met ons meekijken naar de Ryder Cup op groot scherm in de ledenbar... met als toemaatje een tourn?e general bij elke Birdie die Thomas scoort voor hen die op dat ogenblik in de ledenbar zitten te supporteren !!!

Wellington Golf : Op 2 oktober Ryder Cup uitzending op groot scherm. Op diezelfde dag is er ook een 18 holes wedstrijd.

Drie Eycken: Ryder Cup op grote schermen en gratis vat als Thomas een partij wint.

The National: Op 2 oktober ?The National Ryder cup?, een 4BBB Match Play

Royal Ostend : Groot scherm in clubhouse. Zondag 2 oktober

Ternesse Golf & Country Club : Een Ryder Cup caf? met vier TV-schermen.

Lilse Golf & Country Club : 3 dagen Ryder Cup live te volgen op groot scherm in het clubhuis.

Golfclub Witbos : Uitzending op groot scherm in combinatie met acties voor en/of achter de toog

Caf? (Den Hoesel?r) te Hoeselt plaatste verschillende grote schermen. Ook zal er een golfsimulator geplaatst worden om de mensen wat beter kennis te laten maken met de sport. Niet-golfers kunnen zich gratis inschrijven voor een golfinitiatie op golfclub Lanaken en lid kunnen worden van de Thomas Pieters fanclub

Play Sports! Kijk live ?n achter de schermen

De Ryder Cup kijk je live op Play Sports met commentaar van Karl Vannieuwkerke en Tim Wielandt.

Vrijdag: openingsceremonie om 13.30 uur
dag 1 vanaf 14:30 uur
Zaterdag : dag 2 vanaf 14:30 uur
Zondag : dag 3 vanaf 18:00 uur

De BBC zendt ?s avonds laat samenvattingen uit en op zondagavond (20.55u) kan je op canvas via Sporza naar de Ryder Cup kijken

SNAPCHAT met THOMAS: achter de schermen kan je meekijken met Thomas Pieters via de Snapchat van Playsports (@playsportsbe). Een aanrader!

Meer info: www.playsports.be

FAQ Ryder Cup, Thomas Pieters en golf. VVG maakte een persmap.

Het is ??n van de grootse sportevenementen in de wereld en ??n van de belangrijkste, meest prestigieuze en meest sfeervolle wedstrijden in de golfwereld, maar wat houdt het juist in de Ryder Cup? Hoe is het ontstaan, hoe worden de spelers geselecteerd, wat maakt de Ryder Cup zo groots,?? Op al deze vragen en nog veel meer geven we graag een antwoord.

Klik hier voor de FAQ Ryder Cup

Veel gestelde vragen Thomas Pieters:

Wie is Thomas Pieters, zijn studies, zijn prestaties, ranking en sterktes, lees het allemaal hieronder.

Klik hier voor de FAQ Thomas Pieters

Veel gestelde vragen: de Golfsport

Alhoewel de golfsport steeds meer en meer in de belangstelling komt te staan, merken we dat veel mensen nog niet goed weten hoe te starten met golf en hoe gemakkelijk starten met golf eigenlijk wel niet is. Dat golf een elitaire en dure sport is, is een achterhaald stereotype. Golf in Europa, Belgi? en Vlaanderen is aan het groeien. Hieronder geven we je meer informatie over deze groei, hoe starten met golf, golf is geen elitaire, dure sport en waarom jij zou moeten starten met golf. Bekijk ook zeker eens de website: http://www.starttogolf.be/

FAQ de golfsport