Thumbnail pagina

Start to Golf-dag een groot succes met een recordopkomst van 4350 deelnemers!

Op zondag 14 april organiseerde de Vlaamse Vereniging voor Golf voor de achtste keer haar jaarlijkse Start to Golf-dag. 35 golfclubs in Vlaanderen stelden hun golfbaan en materiaal gratis ter beschikking voor niet-golfers om hun eerste balletje te komen slaan. Het werd een fantastische dag met veel zon en met een recordopkomst van 4350 deelnemers!
Vlaanderen telt momenteel 34.000 golfers en wordt steeds populairder. Met de erkenning tot d? Sport van het jaar wil de VVG samen met haar clubs de golfsport nog meer tot bij alle mensen brengen en hen de kans geven om d? Sport van het jaar te ontdekken. Start to Golf is in deze doelstelling alvast geslaagd met een enorme opkomst, bestaande uit zowel gezinnen, kinderen, jonge mensen als senioren. Ongeveer 12% van de deelnemers nam een starterspakket in hun club op de dag zelf.
Ook in Walloni? vond gisteren een succesvolle golfopendeurdag plaats met 25 golfclubs die de mensen gratis een balletje lieten slaan.
De VVG kijkt al uit naar de volgende apotheose in de Sport van het jaar-campagne waarbij 15 stadsparken omgetoverd worden tot heuse golfterreinen. Afspraak op 2 juni voor Golf in het Park. Surf naar www.sportvanhetjaar.be voor bijkomende informatie en om vooraf in te schrijven.

 

Extra info:
? Antwerpen telde 11 deelnemende clubs met een totaal van 1239 bezoekers
? Limburg telde 4 deelnemende clubs met een totaal van 460 bezoekers
? Oost-Vlaanderen telde 7 deelnemende clubs met een totaal van 799 bezoekers
? Vlaams-Brabant telde 6 deelnemende clubs met een totaal van 873 bezoekers
? West-Vlaanderen telde deelnemende 7 clubs met een totaal van 979 deelnemers

De Golf, d? sport van het jaar-campagne deed alvast zijn werk. Klik hier voor een overzicht van de mediacampagnes. Enkele sfeerbeelden van de editie 2013: