Thumbnail pagina

Studiedag 'Golf met een ?chte handicap' op vrijdag 14 juni

Naast allerlei promotionele acties om de golfsport meer bekendheid te geven en nieuwe golfers aan te trekken, wil de VVG samen met de provincie Vlaams-Brabant, het revalidatiecentrum UZ Pellenberg en Winge Golf & Country Club tijdens 'Sport van het Jaar' ook graag de aandacht vestigen op het project 'Golf met een ?chte handicap'.

Golf is immers een sport die vele voordelen biedt voor personen die omwille van een fysieke handicap geen lange afstanden kunnen afleggen of geen sport kunnen beoefenen met snelle verplaatsingen.

Ook personen die revalideren van een letsel kunnen door te golfen veel lichaamsperceptie en -controle terugwinnen, denk maar aan de co?rdinatie bij de golfswing, het stappen op oneffen ondergrond, enz... .

Al deze en andere voordelen worden tijdens de studiedag op een rijtje gezet. Het revalidatiecentrum en de golfclub delen hun ervaringen met het project en er wordt een demonstratie gehouden op de driving range.

Ben je als golfclub, revalidatiecentrum of arts ge?nteresseerd om een gelijkaardig project op te starten? Aarzel dan niet om je in te schrijven voor deze studiedag.

De folder met het programma en alle praktische info vind je hier.
Heel graag tot dan!