Thumbnail pagina

Team Belgium Golf Officieel

Na 112 jaar wordt golf opnieuw erkend als een Olympische sport. Als ?nieuwe? sport op de Olympische Spelen en met 3 Belgische spelers en speelster, wat uitzonderlijk is voor een klein land als Belgi?, kunnen we onze sport extra in de kijker zetten en bekender maken bij het grote publiek. Het is een uitgelezen moment om golf te promoten.

Deze zomer zullen in Rio de Janeiro 60 mannelijke en 60 vrouwelijke golfers gedurende 4 dagen Stroke Play, strijden voor de begeerde gouden medaille. Van 11 tot en met 14 augustus treden de mannen aan en enkele dagen later van 17 tot en met 20 augustus de vrouwen.

TEAM BELGIUM GOLF

Team Belgium Golf bestaat uit drie atleten: Chlo? Leurquin, Nicolas Colsaerts, en Thomas Pieters. Jan Baert is aangeduid als delegatieleider golf vanuit de KBGF.

THOMAS PIETERS Thomas-Pieters_abudhabi16_Thomas_Pieters_driving_iron_3.jpg

- Leeftijd : 24 jaar

- Olympische ranking : 23

Speelt vanaf zijn 5 jaar golf, hij startte op G.C. Witbos. Hij was ??n van de beste spelers van Europa onder de 18 jaar.


NICOLAS COLSAERTS

- Leeftijd : 33 jaar

- Olympische ranking : 34

Toen hij zes jaar was deed Colsaerts zijn eerste swing op Brussels Golf Club. Toen hij 17 was, was hij de jongste speler ooit die met succes de qualifying school doorstond en zijn kaart voor de Europese Tour behaalde.


CHLOE LEURQUIN

- Leeftijd : 25 jaar

- Olympische ranking : 54

Leurquin speelt golf vanaf haar 11 jaar. Toen ze 16 was speelde ze reeds mee me de Belgische nationale ploeg. Werd geboren in Rio.

* Laura Gonzalez was bij sluiting van de ranking 6e reserve. Tot 18 juli hebben de nationale federaties en atleten tijd om hun deelname te bevestigen. Gezien sommige landen nationaal bijkomende criteria opleggen kan het zijn dat er nog opgeschoven wordt, er bestaat dus nog een (zeer kleine) kans dat Laura op de deelnamelijst geraakt.

TEAM BELGIUM GOLF UITRUSTING

De Olympische Spelen is een wereldwijd bekend evenement. Het is dan ook belangrijk dat de atleten beschikken over een herkenbare, elegante en comfortabele uitrusting die bestand is tegen het tropisch weer in Rio. Zowel de kledij als de golfzakken zijn speciaal ontworpen voor het Belgisch team dat ons land zal vertegenwoordigen op de Olympische Spelen.

Zie hier een voorproevertje van de kledij en petten met het logo van Team Belgium.


En natuurlijk is er ook de official Rio golfzak en de headcovers! Team Belgium Golf heeft alvast stijl!LAAT JE HOREN TOT IN RIO!

De drie federaties organiseren samen een heuse supportersactie waarbij een supporter de exclusieve Rio Golfbag zal winnen.

Moedig de spelers aan met een filmpje of foto met #golftorio en wie weet win jij deze schitterende golfbag. Na de OS zal ??n van de spelers via loting de winnaar bepalen.