Thumbnail pagina

The Augusta Masters op Sporting Golf

Op de fairways van het Amerikaanse Augusta in Georgia wordt het begin april weer sterren kijken. Voor de US Masters, de eerste Major van het golfseizoen, zakt zowat de volledige wereldtop af naar de bekendste golfcourse ter wereld.

De vraag die publiek en pers bezighoudt, is wie in The Garden City Charl Schwartzel, de Zuid-Afrikaan die vorig jaar verrassend won, op de erelijst opvolgt en het 76ste groene jasje om de schouders krijgt. Kanshebbers genoeg, maar de grote favoriet is de Noord-Ier Rory McIllroy, het vriendje van tennisster Caroline Wozniacki. De flamboyante McIllroy won vorig jaar al de US Open en is de nieuwe nummer ??n op de wereldranglijst. Met zijn twee?ntwintig lentes is hij de op ??n na jongste nummer ??n van de wereld. Enkel Tiger Woods, wiens deelname aan de Masters door een zoveelste blessure aan de linkerknie onzeker is, was nog een jaartje jonger toen hij ?s werelds beste werd. McIllroy bevestigde zijn goede vorm vorige maand door eerst het PGA-toernooi van Palm Beach te winnen en derde te worden op het WGC Cadillac Championship in Doral.

Geen Cols

De kans dat onze Belgische hoop Nicolas Colsaerts er van 5 tot en met 8 april bij loopt op de greens van Augusta, is jammer genoeg klein. Enkel ex-winnaars en de eerste vijftig van de wereldranglijst krijgen een uitnodiging. ?Cols? maakte een vliegende start in 2012 en is bezig aan een steile opmars, maar staat voorlopig nog net buiten de top vijftig, rond plaats 65, geparkeerd.


US Masters (Augusta), van 2 tem 8 april op Sporting Golf.