Thumbnail pagina

The Players Championship op Sporting Golf

Van 10 tot 13 mei werken de beste golfers ter wereld zich in het zweet in Florida, op de zonovergoten fairways van TPC Sawgrass in Ponte Vedra Beach. Daar vallen op The Players Championship ?big bucks? te rapen.


The Players Championship is het kampioenschap met de grootste prijzenpot van alle golftoernooien (zo?n 9,5 miljoen dollar) en wordt daarom de vijfde Major genoemd, al is het dat niet.

Enkel de vijftig beste golfers van de wereldranglijst krijgen een uitnodiging voor het toptoernooi van de Amerikaanse PGA Tour. Het wordt dus spannend in het broeierige Florida. En dat het bloedheet kan zijn op de Stadium Course van TPC Sawgrass, bleek exact dertig jaar geleden, in 1982. Eindwinnaar Jerry Pate vierde toen zijn zege door een frisse duik te nemen in het water rond de golfcourse.


Vorig jaar stak de Zuid-Koreaan Choi Kyung-ju de eindzege en de bijhorende 1,7 miljoen dollar op zak. Wie doet nu zijn duit in het zakje?

Dat er dit seizoen geen uitgesproken topfavoriet is in het golfcircuit, bleek een paar weken geleden op de Masters in Augusta. De gedoodverfde titelkandidaten Tiger Woods, Rory McIllroy en consoorten lieten het afweten, en de jonge Amerikaan Bubba Watson mocht het groene jasje aan. Outsiders zijn dus niet kansloos, ook onze Belgische trots Nicolas Colsaerts niet. Maar om naar The Players Championship te mogen, moet hij zich tegen dan wel bij de eerste vijftig van de wereld scharen. Duimen voor Cols dus!


Volg alles LIVE met Sporting Golf van 10 tem 13 mei!