Thumbnail pagina

Thomas Detry European Tour speler 2017!

Dat Thomas Detry goed was en Thomas Pieters achterna ging, dat wisten we allemaal, maar dat het zo snel zou gaan, wie had dat gedacht! Dit weekend presteerde Thomas Detry iets ongelofelijk. Na 14 wedstrijden op de Challenge Tour, verdiende hij genoeg prijzengeld om binnen de Top 16 van de Challenge Tour ranking te eindigen.

De Challenge Tour is de opstap naar de European Tour. Nadat Thomas Detry begin dit jaar professional werd, mocht hij aantreden op deze Tour. Op de Challenge Tour worden rankings bijgehouden op basis van het verdiende prijzengeld van de spelers. De Top 15 (later uitgebreid naar de Top 16) binnen deze ranking heeft recht op een full European Tour kaart 2017. Doordat Thomas erin slaagde geen enkele cut, van de 14 wedstrijden die hij speelde, te missen en een overwinning behaalde tijdens de Bridgestone Challenge, stond hij al snel binnen de Top 15 van deze ranking. De uitdaging was om deze positie te kunnen behouden naar het einde van het seizoen toe.

Zoals je op de European Tour de 'Race to Dubai' hebt, heb je op de Challenge Tour de 'Road to Oman'. Dit wil zeggen dat de laatste wedstrijd van het seizoen zal plaatsvinden in Oman en na deze wedstrijd de finale ranking bekend zal zijn. Enkel de 45 beste spelers op de Challenge Tour mochten deelnemen aan deze laatste wedstrijd. Alvorens Thomas aantrad in Oman stond hij nog steeds binnen de Top 15 maar deze laatste wedstrijd op Al Mouj Golf ging allesbepalend zijn want hier was immers nog heel wat prijzengeld te verdelen.

Tijdens deze laatste wedstrijd werd er door de Challenge Tour aangekondigd dat het de Top 16 zou zijn dat een full European Tour kaart kon bemachtigen na deze laatste wedstrijd. Thomas startte zijn tornooi in Oman niet zoals gewoonlijk. Het werd een langzame start en hij bleef hangen in de staart van het deelnemersveld. Dit veranderde niet in het weekend en hij eindigde op een 41ste plaats van de 45 deelnemers.

Het werd enorm spannend en we konden alleen maar hopen dat ??n van Thomas zijn rechtstreekse concurrenten ergens de mist in zouden gaan om ons wat zekerheid te bieden. En dat gebeurde, Jens Dantorp en Adrien Saddier spelen een bogey op de slot hole en belanden daardoor achter Thomas Detry in de eindranking. Thomas Detry eindigt op een geweldig knappe 15de plaats in de finale 'Road to Oman' ranking en haalt daarmee een full European Tour kaart voor 2017 binnen.

TNT is een feit! We hebben nu maar liefst drie geweldige spelers op de European Tour: Thomas Pieters, Nicolas Colsaerts en Thomas Detry. Thomas Pieters was alvast heel blij dat zijn 'little brother' hem komt vergezellen op de European Tour en hij zal Thomas Detry dan ook met open armen ontvangen en wegwijs maken op de grote Tour. Nadat ze even samen op de 'University of Illinois' hebben gezeten, waar ze golf met studies combineerde, gaan ze nu samen de European Tour onveilig maken! Watch out!

VVG is alvast heel trots op Thomas Detry en we zijn blij te zien dat de drie traps aanpak, nl. Topsportschool - College - TopGolfVlaanderen, zijn vruchten afwerpt.

Na afloop kregen we via Twitter een eerste reactie van de kersverse European Tour speler:

'It's been an intense week & afternoon, but we got the job done! Can't wait to get my season started!'

Ook Thomas Pieters reageerde en gaf krediet aan hun gemeenschappelijke coach van Illinois: Mike Small:

' can be proud again. Yet another one of his guys gets his Tour card!!'

Op sociale media regende het felicitaties voor Thomas Detry. Volgende grote namen feliciteerde Thomas via Twitter:

(Belgische European Tour speler)

'Very very close but has officially won his card through ...what an achievement '

(European Tour speler en Olympisch kampioen 2016)

'Massive Congratulations getting an card for next season... Watch out '

(Ex-European Tour speler)

'Congratulations on making the top 15 on See you next year on '

(Wereldexpert op vlak van biomechanische screenings. Hij werk samen met vele European Tour spelers)

'Well done very pleased for you '

(Ex-Belgisch top voetballer)

' dikke proficiat'


Challenge Tour introduceert de klas van 2016:

Foto credits: Challenge Tour

http://www.europeantour.com/challengetour/index.html