Thumbnail pagina

Thomas Detry start European Tour seizoen 2017 sterk!

Thomas Detry presteerde afgelopen weekend enorm sterk op zijn eerste European Tour wedstrijd. Hij draaide meteen mee aan de top en eindigt met een score van -13, op een derde plaats. Zijn eerste podiumplaats is binnen! Na de wedstrijd werd hij ge?nterviewd en daar gaf hij toe dat hij een podiumplaats niet zo snel verwacht had.

Thomas Detry: 'Ik wist dat mijn golfspel er klaar voor was, het was gewoon een kwestie van alle puzzelstukjes in elkaar te laten vallen. Deze week was de juiste week en ik ben heel blij met mijn start op de European Tour.' Begin november kon Thomas drie weken rust inlassen en dat heeft hem goed gedaan: 'Ik heb wat fouten gemaakt op de baan doorheen de hele week, maar ik kon mijn kalmte goed bewaren.' Zijn motto was: 'Just play with it and finish strong!'

Thomas Detry blijft ook steeds in contact met zijn 'grote broer' Thomas Pieters. Hij benadrukt nogmaals dat Thomas Pieters dit jaar ongelooflijke golf heeft laten zien en dat hem dat alleen maar motiveert om Pieters en Colsaerts te vervoegen aan de top.

Detry en Pieters zijn erg close geworden doordat ze even samen op de universiteit van Illinois hun studies met golf hebben gecombineerd, alhoewel dat ze daarvoor ook al goed overeen kwamen. Thomas Detry vindt het natuurlijk heel cool dat een Ryder Cup speler hem een berichtje stuurt en zegt: 'C'mon dude, get it done!'.

Thomas blijft wel realistisch en beseft dat alhoewel dit een super start is, hij zijn kaart voor volgend seizoen nog niet binnen heeft en hij goed zal moeten blijven spelen. Maar dat Thomas Detry een goede speler is, daar zijn wij wel van overtuigd!

Detry behaalde na een halfjaar zijn European Tour kaart voor 2017, won in dat halfjaar de Bridgestone Challenge op de Challenge Tour en eindigt nu derde op zijn eerste European wedstrijd. VVG is enorm trots op Thomas en we zijn blij dat wij ons steentje kunnen bijdragen via het TopGolfVlaanderen programma ism met Sport Vlaanderen en het BeGold programma.

Bekijk het volledige interview hier