Thumbnail pagina

Thomas Pieters en Manon DeRoey pakken titel in hun NCAA Conference

Thomas Pieters won individueel de Big10 Conference en volgt hiermee Luke Guthrie op die momenteel schittert op de PGA Tour. Na de NCAA 2012 titel een tweede groot kampioenschap voor Thomas. 

Dankzij de prestatie van het ganse team met oa. een 8e plaats van Thomas Detry behaalde Illinois opnieuw de Big10 Cenference binnen.

Interview met Thomas: 

Manon DeRoey won na een spannende playoff de individuele titel in haar Conference Mountain West.

Haar kampioenschap ging door op de prestigieuze Dinah Shore Golf Course van Mission hills country club in California (Par 72-6324 yards), waar elk jaar het LPGA Kraft Nabisco Championship wordt gespeeld. Na 3 rondes stond zij samen met Demi Mak van UNLV op de eerste plaats, beiden met +7. Play Off dus op de aartsmoeilijke hole 18 (521 yards met eilandgreen) Manon lukte birdy met een put van 20 feet en de titel was binnen. Uiteraard volgde, volgens traditie op deze baan,  een duik in de duck pond.Als gevolg van deze overwinning is ze opgenomen in het Women?s Golf All-Mountain West First Team en speelt ze van 9 tot 11 mei het Regional Championship op Stanford Golf Course in San Francisco.

In de Verenigde Staten is College Golf 'a big thing'. De drie belangrijkste tornooien van het jaar zijn er de Conference, de Regionals en de Nationals. Er zijn 25tal conferences (vglbaar met een wedstrijd West Europa), 6 Regionals en natuurlijk 1 national.